Cijeli tjedan jutra provodimo u igri sa učenicama i učenicima OŠ Ivana Gundulića i zaposlenicima Čistoće d.o.o. u reciklažnom dvorištu „Pod dubom“.

Koja su pravila odgovornog gospodarenja otpadom, zašto smanjiti, kako pravilno odvojiti i odložiti otpad znamo svi zato nam nije problem u manje od 45 sekundi bez greške odvojiti sav otpad koji stave ispred nas! Bravo OŠ Ivana Gundulića! Organizirane školske posjete reciklažnom dvorištu provodimo u sklopu projekta „U mojoj školi otpadom se gospodari!“

Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a provodimo ga u partnerstvu sa OŠ Ivana Gundulića Dubrovnik.
Projekt pomaže školi u postavljanju infrastrukture, pruža sredstva i alate za promjenu stavova i ponašanja s obzirom na održivo gospodarenje otpadom.
Ciljana skupina će se kroz inovativne i interaktivne radionice osnažiti novim alatima za procjenu otpada u njihovoj školi, što će im omogućiti da prije svega osvijeste količine otpada koje stvaraju, a potom novim znanjima i uz pomoć mjerljivih podataka osigurati smanjivanje količina otpada i povećati količine odvojeno prikupljenog otpada, te kod donositelja i provoditelja odluka osvijestiti potrebu za uvođenjem procjene gospodarenja otpadom u ostalim školama i vrtićima na području Dubrovačko-neretvanske županije.