DEŠA – Dubrovnik već niz godina, u suradnji s Gradom Dubrovnikom, provodi program „Obrazovni centar za mlade“. Ovaj program prepoznat je u lokalnoj zajednici kao vrlo učinkovit i pozitivan, iskazan je veliki interes mladih za programske aktivnosti.

Provedbom ovog programa DEŠA nastoji postati dinamičan, fleksibilan i odgovoran partner mladih Dubrovačko-neretvanske županije, u njihovom nastojanju da izgrade bolji i ljepši svijet u kojem će živjeti, kao i u naporima mladih da se prometnu u aktivne sudionike traženja rješenja.

Cilj programa ‘Obrazovni centar za mlade’ je pomoći mladim osobama na razne načine, ovisno o njihovim potrebama. U prostoru DEŠE pružamo im mogućnost da se osjećaju korisnima, te da pronađu nešto za sebe u mnoštvu aktivnosti koje DEŠA nudi.

Vrijednost dodatnog obrazovanja mladih osoba vidljiva je i u jačanju njihova samopouzdanja, društvenog položaja i zdravstvenog stanja. Obrazovanje je glavni preduvjet smanjenja siromaštva, poboljšanja životnih uvjeta, ublažavanja nezaposlenosti, samozapošljavanja kao i oživljavanja privatne inicijative.

 

Program financiraju:

  • Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
  • Dubrovačko – neretvanska županija
  • Grad Dubrovnik