Projekt nazvan “Razvoj seoskog turizma” jedan je iz grupe DEŠINIH projekata “Povratak u život”, a usmjeren je prema gospodarskom razvoju. Ono što je najznačajnije u ovom projektu je to da su njegovi korisnici oni isti ljudi, o kojima je DEŠA brinula na samom početku svog rada. Kao stradalnici rata, koji je poharao njihova ognjišta bili su uključeni u DEŠIN projekt psihosocijalne prilagodbe. Sa završetkom rata i mijenjanjem društvenih prilika, povratkom prognanika u njihove obnovljene domove, rodile su se i nove potrebe i poteškoće. DEŠA je to ponovno prepoznala i izašla im u susret, osmišljavajući projekt čija je svrha oživljavanje sela, njegovanje tradicije i poticanje štovanja za domaću baštinu. Na ovaj način željelo se utjecati na ostanak, ali i povratak ljudi u selo, što je od iznimnog značaja.

Realizaciju ovog projekta DEŠA započinje 2000. godine. U drugoj godini njegovog uspješnog djelovanja DEŠA je ponosna što je uspjela uključiti sela Radovčići i Popovići te njihovu ponudu uvrstiti u francuski turistički katalog Acceuil paysan.

Ono što seoska turistička ponuda nudi jest opuštanje u izvornom, seoskom okružju, kontakt s prirodom i životinjama (što je svojevrsna atrakcija), dodir s živućom tradicijom i običajima domaćih ljudi, upoznavanje naših narodnih običaja te druženje s domaćinima. Interes za ovakav vid turizma i ljetovanja vrlo je prisutan u svim urbanim sredinama visoko industrijaliziranih zemalja Europe.

U tekućoj godini, za sve one koji se žele baviti prihvatom stranih gostiju, DEŠA je organizirala specijalni edukativni program, koji se sastoji od tečaja francuskog jezika u konavoskim selima. U sklopu ovog projekta održano je niz predavanja i radionica o prihvatu turista, kulturnom naslijeđu, njegovanju folklora i načinima na koje se sve to može iskoristiti za promidžbu i veće zanimanje stranih gostiju za boravak u našem kraju.

Kako bi obogatila turističku ponudu konavoskih sela, u sklopu projekta “Razvoj seoskog turizma” tijekom sezone DEŠA organizira radionice starih obrta (tkanja i veza) u napem centru u Lazaretima.