Razmjenom iskustva, znanja i vještina do dobre suradnje na području Jadranske regije

Predavanja u Albaniji u sklopu projekta

Projekt „Razmjenom iskustva, znanja i vještina do dobre suradnje na području Jadranske regije“ zamišljen je kao projekt razvojne pomoći susjednim zemljama u razvoju, razmjenjujući znanja i iskustva, promičući prekograničnu suradnju.
Glavni ciljevi projekta su jačanje prekogranične suradnje koja je od velike važnosti za razvoj čitave jadranske regije, edukacija nezaposlenih osoba, poticanje na samozapošljavanje, poticanje stvaranja autohtonih proizvoda iz raspoloživih lokalnih resursa koji bi osim u turističke svrhe i promociju zemlje služili i kao dodatna zarada obiteljima, a time pomogli u smanjenju siromaštva.

U ovom projektu želimo iskoristiti 15-godišnji rad DEŠE na razvoju civilnog društva, brojne projekte i aktivnosti provedene kroz to vrijeme, te znanje i iskustvo usvojeno tijekom rada, kako bismo pomogli drugim zemljama u razvoju, u ovom slučaju Crnoj Gori i Albaniji.

Sastanak u Kotoru u sklopu projekta

Izravni korisnici ovog projekta su prvenstveno nezaposlene žene Gornje Lastve, Kotora i Skadra, ali i svi oni koji se u budućnosti žele baviti poduzetništvom, a koji žive u navedenim mjestima.
Neizravni korisnici su lokalne zajednice Gornje i Donje Lastve, Tivta, Kotora i Skadra u cjelini, posjetitelji ali i Dubrovačko – neretvanska županija koja će imati susjede koji rade, razvijaju se i brinu o boljoj budućnosti.

Projekt financira:

– Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva sa 112.370,00 kn