DEŠA Dubrovnik 25.svibnja 2022 organizirala je panel raspravu „Poduzetništvo po mjeri održivog razvoja“.
Događanje je dio projekta START up nacija – Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja koji se provodi na području cijele Hrvatske te SUSTINEO – Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost – Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada, financirani iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020

U fokusu nam je bio Osmi cilj održivog razvoja – promicati kontinuiran, uključiv i održiv gospodarski rast, produktivnu i u punom radnom vremenu zaposlenost i dostojanstven rad za sve.


Panel rasprava se održala i u online obliku putem Facebook platforme, te je praćena diljem Hrvatske, pratitelji na FB mogli su se uključiti sa svojim pitanjima panelistima.
https://www.facebook.com/events/1036378373616788
• „Izazovi start-up/samozapošljavanja i poduzetništva“- Slavica Grkeš, Dominium travel.
• “Doprinos Start up-ova održivom razvoju”- Krešimir Glavinić, predstavnik inicijative TUP – urbana četvrt.
• “Društveno poduzetništvo – Kako izmjeriti društveni utjecaj poduzeća?” Maja Weisglass, ZEF.

Cilj događanja bio je započeti raspravu i razmjenu iskustava, potreba lokalne zajednice i ciljnih skupina, održivosti poslovanja u kriznim vremenima te otkriti daljnje planove za održiv razvoj lokalne zajednice u skladu sa Agendom 2030.

O čemu su govorili naši panelisti, posluju li lokalni poduzetnici u skladu sa Agendom 2030, na koji način se suprostavljaju preprekama, koje su to vrijednosti osim profita kojima doprinose zajednici te po kojoj metodi napraviti nefinancijski izvještaj za poduzeće pogledajte u videu:

Agenda 2030. predviđa da se do 2030. godine, poticanjem održivog gospodarskog rasta, tehnoloških inovacija i poduzetništva, osiguraju uvjeti pune zaposlenosti, uz učinkovite mjere za iskorjenjivanje prisilnog rada, dostojne radne uvjete i jednaku plaću.