DEŠA – Dubrovnik danas

desa danas 1

DEŠA – Dubrovnik danas broji 42 redovne članice, 25 aktivnih volontera i 7 zaposlenih osoba. Od svog osnutka do danas DEŠA je uspješno provela mnoštvo projekata, organizirala više značajnih seminara, te sudjelovala na raznovrsnim skupovima u zemlji i inozemstvu. DEŠA svake godine organizira obrazovne programe: konverzacijske radionice stranih jezika, radionice informatike, kreativne radionice (slikanje i crtanje, slikanje na svili, patchwork, decoupage, lončarstvo,..), radionice starih zanata te radionice izrade autohtonih proizvoda.

Jedna su od ključnih snaga DEŠE vrijednosti socijalne i humanitarne organizacije koja ima dugu povijest djelovanja i koja je izgradila visoku prepoznatljivost u zajednici pa time i podršku brojnih pojedinaca i organizacija te omogućila razvoj kvalitetnih partnerstava u zajednici i na području regije. DEŠA pokazuje visok senzibilitet za čovjeka i zajednicu, ponajviše za osjetljive skupine. Pored toga, DEŠA ima tim visoko motiviranih osoba koje su pokretači promjena u zajednici a koje pokazuju snažnu želju za stalnim rastom, novim iskustvima i znanjem. Kroz svoje je raznovrsno i široko područje djelovanja, DEŠA izgradila vještine organizacije velikih manifestacija i edukacijskih formata (konferencije, radionice), stekla bogato iskustvo i znanje u provedbi i osmišljavanju projekata te vještine javnog zagovaranja i sudjelovanja u procesima oblikovanja javnih nacionalnih i lokalnih politika. Velika je snaga organizacije prostor u kojemu djeluje u povijesnoj karanteni Lazareti.

DEŠA – podružnica Slano

Osnovana 21. ožujka 2001. godine, DEŠA Slano je uzela za cilj aktualizirati problem zanemarene i uništene kulturne i prirodne baštine Dubrovačkog primorja, pa je odmah započela višegodišnji projekt “Obnova identiteta Dubrovačkog primorja”. Danas DEŠA Slano pokreće pozitivne promjene u zajednici, kroz organizaciju različitih obrazovnih programa i predavanja za promicanje održivog razvoja, uključujući mlade i sve stanovnike zajednice.

Operativni tim:

Ana Cvjetković – izvršna direktorica
anac@desa-dubrovnik.hr

Ana Grgić – viša stručna suradnica u realizaciji programa udruge
anag@desa-dubrovnik.hr

Antonio Benussi – viši stručni suradnik u realizaciji programa udruge
antonio@desa-dubrovnik.hr

Romana Tomić – viša stručna suradnica u realizaciji programa udruge
romana@desa-dubrovnik.hr

Anđela Buntić – viša stručna suradnica u realizaciji programa udruge
andela@desa-dubrovnik.hr

Ana Žerovnik Vidak – stručna suradnica u realizaciji programa udruge
anav@desa-dubrovnik.hr

DEŠA – Dubrovnik, Frana Supila 8, 20 000 Dubrovnik

DEŠA – Slano, Trg Ruđera Boškovića b.b., 20 232 Slano