Promicanje zapošljivosti mlade populacije na geografski izoliranim / udaljenim otocima

ZnakLogo-HRLogo_Unione_europea

DEŠA-Dubrovnik ovaj projekt provodi unutar programa „Podrška programima organizacija civilnog društva u području zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine“ u sklopu EU-Operativni program Razvoj ljudskih potencijala, financiranog iz sredstava EU i Ureda Vlade RH za udruge.

Kroz provedbu projektnih aktivnosti u slijedećih 12 mjeseci na lokalnoj razini će doći do jačanja društvenog kapitala putem stvaranja mreža podrške, poticat će se zapošljavanje mladih i osoba s invaliditetom, te će se zagovarati uključivanje ranjivih skupina u procese odlučivanja kao i promicati društvena uključenost tih skupina.

Kroz provedbu planiranih aktivnosti naglasak će biti stavljen na stvaranje neformalne koalicije, u prvoj fazi sastavljene od udruga koje djeluju na relevantnim otocima te različitih ustanova u sektoru obrazovanja (u svojstvu pridruženih članova neformalne koalicije).

DEŠINI partneri na provedbi projekta: SVIMA – Udruga za razvoj organizacija civilnog društva, Udruga za održivi razvoj otoka Rave, Obrtničko učilište Zagreb, Elektrostrojarska škola u Varaždinu. Aktivnosti projekta će se provoditi na područjima Dubrovačko-neretvanske, Splitsko – dalmatinske i Zadarske županije; na otocima Korčula, Mljet, Vis i Rava.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Ured Vlade RH za udruge odgovorni su za praćenje uspješnosti provedbe ovog projekta.

Dokumentacija projekta

NZZRCD - DESA - SVIMA - FOOTER