Priručnik za početnice u poduzetništvu u raznim granama gospodarstva koje zajedno sačinjavaju turizam u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Priručnik je namjenjen svima, i može poslužiti kao korisno štivo početnicama u poduzetništvu i u drugim krajevima Hrvatske, iako se prvenstveno obraća ženama Dubrovačko-neretvanske županije, koje želi potaknuti na istraživanje i identificiranje njihovih vlastitih sposobnosti za poduzetništvo u turističkoj djelatnosti.

Sastavljen je od tri osnovna dijela: prvi dio daje uvod u opće pojmove o turizmu i upućuje u osnovne spoznaje o marketingu proizvoda malih poduzetnika u ugostiteljstvu. U drugom dijelu potiče na razmišljanje o poduzetništvu i gleda na mogućnosti koje pružaju resursi Dubrovačko-neretvanske županije, dok treći dio predstavlja zbir propisa i korisnih adresa za pokretanje poslovanja.

Tiskan je uz financijsku potporu Ureda Vlade RH za udruge i Ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo. Zahvalni smo također, “The STAR Network of World Learning”, koji su financijski pomogli održavanje seminara – radionice “Žensko poduzetništvo u turizmu”, iz kojeg smo koristili najveći dio potrebnih informacija u izradi ovog Priručnika.