SUSY - local training 01Za strane studente koji će ovaj semestar boraviti na Sveučilištu u Dubrovniku smo u utorak, 21. veljače održali lokalni trening Students today, social entrepreneurs tomorrow. Trening je održan u sklopu projekta SUSY.

Studentima smo približili pojam socijalne i solidarne ekonomije i pojasnili prednosti ovakvog načina poslovanja u odnosu na tradicionalno poslovanje. Prezentirali smo im primjere dobre prakse, od lokalnih socijalnih poduzeća kao što je Deša Pro d.o.o., do velikih nacionalnih zadruga kao što je indijska mliječna zadruga Amul u vlasništvu 3,6 milijuna indijskih proizvođača mlijeka. Potom su studenti dobili zadatak da sami osmisle vlastito socijalno poduzeće, koje bi odgovaralo potrebama zajednice iz koje dolaze. Studenti su pokazali iznimnu kreativnost i u svoje projekte uključili zajedničko vlasništvo, zapošljavanje ranjivih društvenih skupina, ekološki osvještene principe poslovanja, pokretanje programa korisnih zajednici i ulaganje profita u zajednicu.

Projekt SUSY provodi se u 23 zemlje i svrha mu je podići svijest o važnosti socijalne i solidarne ekonomije. Projekt je financiran iz fondova Europske unije i ovo je treća, ujedno i završna godina provedbe.

SUSY - local training 02 SUSY - local training 03 SUSY - local training 04 SUSY - local training 05