dan ljute 2014 1Udruge Deša i Dubrovačka naranča I ove su godine uspješno organizirale Dan ljute naranče. Volonterke i volonteri vrijedno su od 9 do 16 h prezentirali I prodavali delicije spravljene od dubrovačke ljute naranče. Sav prihod prikupljen od prodaje slatko ljutih delicija, dodijelit će se udruzi Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, Dubrovačko neretvanske županije. Zamamne torte sa džemom od ljute naranče koje su izradili renomirani dubrovački hoteli: Excelsior, Lacroma, Hilton, Neptun, Rixos, Petka, Park, slastičarnice Pupica, Ana, Galeta, Dolce Vita, Dubrava Babin kuk, Gabi: te restoran Amfora, nestale su u rekordnom roku.

Građani Dubrovnika prepoznali su naše autohtone slasne i jedinstvene delicije, kojima su obogatili blagdanske trpeze za Svetog Vlaha, a pojedinci su čak kupili torte i počastili štićenike Doma Domus Christi i to naravno anonimno.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim našim sugrađankama i sugrađanima koji su i ovaj put pokazali visoku osviještenost i plemenitost kako bi doprinijeli dobru i ljubavi za svoga bližnjega.