Već petu godinu za redom udruge Deša i Dubrovačka naranča, organiziraju Dan ljute naranče 2. Veljače, na Kandeloru, u Luži, od 09:00 – 16:00 sati, prigodom otvaranja Feste svetoga Vlaha.

Na ovaj način vraćamo ugled našoj dubrovačkoj ljutoj naranči, koja već od 10. st. krasi dubrovačke đardine, te promičemo sadnju i korištenje ove drevne dubrovačke voćke. U njenim su aromatičnim i ljekovitim svojstvima uživala i nepca i trbusi kroz stoljeća.

I ove godine, ova slatko-ljuta gozba ima humanitarni karakter. Sav prihod prikupljen od prodaje slatko ljutih delicija, dodijelit će se udruzi Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, Dubrovnik.

Na već lako uočljivim i prepoznatljivim štandovima ukrašenim ljutom narančom, volonterke i volonteri će prezentirati i prodavati raznovrsne delicije od ljute naranče (džem, arancini, kolači,..), ali i zamamne torte koje su izradili renomirani dubrovački hoteli: Excelsior, Lacroma, Hilton, Neptun, Rixos, Petka, Park, te slastičarnice Pupica, Ane, Galeta, Dolce Vita, Dubrava Babin kuk, Gaby: te restoran Amfora.

Dođite i kušajte stonske kamenice s feticom ljute naranče, kupite domaće slastice, i doprinesite ovoj slatko ljutoj humanitarnoj manifestaciji.