Bilo nam je veliko zadovoljstvo ugostiti studente s Hochschule der Bundesagentur für Arbeit (Sveučilišta za primijenjene studije rada) iz Njemačke, koji su trenutno na praksi u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Tijekom njihovog posjeta, DEŠA je imala priliku predstaviti svoj dugogodišnji rad i brojne inicijative koje provodi u lokalnoj zajednici.
DEŠA se ponosi svojom dugom poviješću pružanja podrške žrtvama i svjedocima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Studenti su posebno pokazali interes za naše usluge podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela, te su bili vrlo zainteresirani za načine na koje umrežavamo naše aktivnosti na lokalnoj i nacionalnoj razini kako bismo osigurali što učinkovitiju podršku onima kojima je najpotrebnija.
Tijekom prezentacije, studenti su imali priliku saznati više o konkretnim programima i projektima koje provodimo, uključujući radionice, edukacije, savjetovanja i druge oblike podrške. Posebno smo istaknuli važnost suradnje s drugim institucijama i organizacijama kako bismo stvorili čvrstu mrežu podrške koja može odgovoriti na različite potrebe naših korisnika.
Razmjena iskustava i znanja s ovim mladim stručnjacima bila je izuzetno vrijedna, te se nadamo da će im stečena saznanja koristiti u njihovom daljnjem profesionalnom razvoju. Veselimo se budućim suradnjama i nastavku jačanja naših usluga uz pomoć novih spoznaja i pristupa.
Ovaj posjet još je jedan korak naprijed u našim naporima da unaprijedimo kvalitetu života u našoj zajednici kroz kontinuiranu edukaciju, podršku i suradnju s različitim partnerima na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.