U Lazaretima, u prostorima DEŠE kroz Erasmus + projekt CRAFT – Coworking in Rural Areas to prepare young people for Future Trends u razdoblju od 19. – 25. rujna, održali smo vrlo intenzivne radionice i predavanja za 18 mladih ljudi iz cijele Europe.

Kroz partnerstvo na projektu udruga iz Bugarske, Italije, Slovenije, Grčke, Poljske, Norveške i Hrvatske uspjeli smo osmisliti, razviti i provesti obuku za pokretanje suradničkih prostora u ruralnim područjima Europe. Vrijeme je bilo kišno taj cijeli tjedan diljem Europe, samo je u Dubrovniku sunce sjalo. Vjerujemo kako je upravo energija naših trenera i mladih sudionika doprinijela dobrom vremenu (ne apsolutno nema veze sa dubrovačkom mikroklimom;) ). Cijeli tjedan osim fantastičnim temperaturama i dnevnim sladoledima, obilježili smo učenjem i jačanjem vještina za buduća zanimanja , ali i dobrom zabavom, jer mi smo učili kroz stvaranje, a stvarali smo kroz igru. Coworking bez igre nema duše – to smo naučili od našeg trenera iz Norveške koji nam je kroz interaktivnu radionicu predstavio zašto neki Coworking prostori uspiju a neki neslavno propadnu, stoga smo se do kraja tjedna odlučili pojačati zabavu i završetak aktivnosti obilježili smo kroz multiplikacijsko događanje, na kojem su naši mladi sudionici upoznali javnost s idejama i ciljevima CRAFT projekta, izložili rezultate svojih grupnih radova i predstavili novoosmišljene prototipe coworking prostora, izrađene od LEGO kockica.
Nakon aktivnosti provedenih u Dubrovniku, nastavljamo s našim intenzivnih i zabavnim druženjima online, zajedno testiramo platformu CRAFT i ne prestajemo učiti kroz stvaranje, a naravno stvaramo kroz igru. Zahvaljujemo svim sudionicima projekta, našim dragim suradnicima i medijima koji su nas pratili.

CRAFT – Coworking in Rural Areas to prepare young people for Future Trends