Predstavnica udruge DEŠA  sudjelovala je na  drugom trening bloku “Škole za lokalni održivi razvoj” u okviru projekta SUSTINEO” koji se provodi za sudionike iz organizacija civilnog društva i javnog sektora. Trening se održao 06. i 07. Svibnja, u kući  u prirodi u Zlatnoj gredi.

Teme drugog bloka  treninga bile su: socijalne inovacije, socijalno poduzetništvo, te mobiliziranje i  organiziranje zajednice.

Cilj projekta SUSTINEO je povezivanje i umrežavanje udruga, lokalne samouprave i visoko obrazovnih institucija te jačanje kapaciteta za zajedničko djelovanje u provedbi održivog razvoja.

U okviru projekta provest će se tri istraživanja, napraviti analiza javnih politika povezanih s održivim razvojem te uspostaviti Mreža za lokalni održivi razvoj SUSTINEO.

Nositelj projekta je ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, a partneri iz HMRR su Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Centar za razvoj neprofitnih organizacija CERANEO, Udruga SMART, Udruga “Zelena Istra”, DEŠA Dubrovnik, Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica, Udruga gradova u RH, Udruga “ZvoniMir” Knin.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda – Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada.