DEŠA Dubrovnik je 27. veljače 2020. organizirala manifestaciju „Sa(n)jam dobre ekonomije“ koja je održana u Lazaretima. Cilj manifestacije je bio podizanje razine svijesti, razvoj te promicanje dobre ekonomije i društvenog poduzetništva na području Dubrovačko neretvanske županije. Događaj je namijenjen zainteresiranoj javnosti, predstavnicima organizacija civilnog društva, predstavnicima jedinica lokalnih i regionalnih uprava i samouprava, regionalnih agencija, stručnjacima, medijima, studentima i đacima.

U okviru manifestacije organiziran je okrugli stol na temu „Potencijali i prakse društvenog poduzetništva“ na kojem su sudjelovali predstavnici pokretača društvenog poduzetništva u Hrvatskoj Ranko Milić iz Europolis grupe, Goran Jeras iz Zadruge za etično financiranje, zatim lokalni predstavnici Suzana Đurđević iz Ekonomske škole Dubrovnik i Denis Dilberović iz lokalnog poduzeća Dominato Properties. Govornici su razmijenili iskustva te predstavili nazočnima sve izazove s kojima se danas susreću poduzetnici, udruge i ostali oblici poslovanja koji žele živjeti društveno poduzetništvo.

Nakon okruglog stola sudionici su mogli vidjeti izložbu postera s uspješnim primjerima društvenih poduzeća u Hrvatskoj.

Projekt “Mjesto zajednice – DKC Lazareti” sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda a projekt „Obrazovanje za održivu budućnost“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.