Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije organiziralo je interaktivno predavanje na temu „Ljubav nije nasilje“   za studente Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.  Predavanje su vodile, predstavnica Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije neretvanske županije, i  predstavnica Udruge DEŠA, ujedno članice Županijskog tima za borbu i sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.  

Cilj predavanja je bio, kroz interakciju sa studentima, vidjeti koje oblike ponašanja studenti prepoznaju kao nasilje prema ženama i nasilje u partnerskim vezama, te spoznati što kao zajednica i svaki pojedinac možemo učiniti kako bi se smanjila pojava svih oblika nasilja u društvu.

 DEŠA je ove godine dio globalne kampanje te su studenti i šira javnost upoznati su s kampanjom 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama koje počinje 25. studenoga, Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, i završava 10. prosinca, Međunarodnim danom ljudskih prava, koja ističe da je nasilje nad ženama kršenje temeljnih ljudskih prava.

Također, tijekom predavanja predstavljen je program Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela te su volonterke DEŠE informirale javnost i studente uz informativne brošure i letke.