DUvijecnicaPovodom Međunarodnog tjedan djeteta 2018. u organizaciji Društva naša djeca ove godine 4. i 5. listopada u programu sudjeluje pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i njena savjetnica iz regionalnog ureda u Splitu Ana Babić Pezo.

Predstavnica DEŠE u sklopu aktivnosti „ Otvoren ured pravobraniteljice za djecu u Gradu“, imala je priliku porazgovarati s pravobraniteljicom za djecu o sustavu podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela, prevenciji nasilja, potrebi i važnosti međusektorske suradnje, te različitim projektima i programima koje DEŠE provodi a usmjereni su osnaživanju škola za kontinuirani razvoj volonterstva kroz sustav odgoja i obrazovanja

Cilj Dječjeg tjedna 2018. je kroz različite aktivnosti senzibilizirati javnost na prava, potrebe i položaj djece u društvu. Tema ovogodišnjeg radnog sastanka institucija koje brinu o djeci je „Stanje prava djece u gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji“, a središnja aktivnost je susret s djecom predstavnicima Dječjeg gradskog vijeća.