Predstavnica DEŠE je sudjelovala na okrugom stolu ,,Važnost razvoja školskog volontiranja u prevenciji nasilja među mladima”. Na okruglom stolu predstavljeni su rezultati projekta ,,(Ne)budi mi (ne)prijatelj!” te priručnik ,,(Ne)budi mi (ne)prijatelj!”. Tom prigodom imali smo priliku predstaviti naš projekt Pod budnim okom volontera, također financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Važnost prevencije nasilja među mladima

Okrugli stol je organiziran povodom završetka projekta „(Ne)budi mi (ne)prijatelj!“ koji Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi u partnerstvu sa Srednjom školom Ludbreg od 1. kolovoza 2017. godine. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Na Okruglom stolu predstavljeni su i projekti/programi širom Hrvatske, koji potiču uključivanja mladih u volonterske programe, važnosti razvoja školskog volontiranja u prevenciji nasilja među mladima  te je ujedno okrugli stol bio prilika za razmjenu iskustava i znanja organizacija civilnog društva koje u svojem radu njeguju rad s mladima.