IMG_3624U četvrtak, 21.09.2017. u 13 h predstavnici dobrotvorne organizacija Libertas Foundation iz San Pedra, California dodijelili su 11 stipendija učenicima deficitarnih zanimanja te učenicima lošijeg imovinskog stanja sa područja Dubrovačko neretvanske županije. Stipendije u iznosu od 1000 USD dodijeljene su za školsku godinu 2017/2018 đacima iz Konavala, Doline Neretve, grada Dubrovnika i Mljeta, za zanimanja: konobar, slastičar, kuhar, elektromehaničar, medicinska sestra te cvjećar.

Libertas Foundation je neprofitna, dobrotvorna organizacija koju su 1991. godine osnovali ljudi porijeklom iz dubrovačkog područja, nastavlja svoju misiju pomaganja i rješavanja problema u starom kraju. Nakon 26 godina postojanja cilj im je uvijek bio i ostao isti, pomoći stari kraj i stvoriti bolje uvjete života za naše ljude, počevši od ciljane humanitarne pomoći u ratnom razdoblju, u hrani, odjeći, lijekovima, medicinskim pomagalima, do obnove domova, obnove crkvi, sve do danas kada su im prioriteti ulaganja u mlade ljude.

Osnovali su stipendijski fond „Ante i Evelyn Mrgudić“, kako bi pomogli stipendirati mlade ljude u deficitarnim zanimanjima kada prilikom odabira kandidata za stipendije, s visokim stupnjem socijalne osjetljivosti biraju djecu iz ruralnih područja pazeći pri tome na materijalno stanje obitelji i/ili biraju djecu koja se školuju za deficitarna zanimanja. Na ovakav način olakšavaju školovanje djece obiteljima, te potiču mlade ljude da završe odabrano školovanje i vrate se u svoje rodno mjesto, kako bi tamo stvarali uvjete za život i budućnost. Kandidati dostavljaju dokumentaciju udruzi DEŠA koja je logistička potpora pripremi i odabiru stipendista.

Dobitnici Libertas Foundation 2017-2018

Ana Cvjetković

Izvršna direktorica