SUSY_Logo_WhiteClaim_Background_smallUdruga DEŠA – Dubrovnik s partnerima iz 23 europske zemlje provodi projekt Socijalna i solidarna ekonomija kao razvojni pristup održivosti u Europskoj godini razvoja 2015. i dalje – SUSY (više o projektu na http://hr.solidarityeconomy.eu ).

Jedan od glavnih ciljeva projekta je ukazati na ulogu koju socijalna i solidarna gospodarstva (SSE) mogu igrati u globalnoj borbi protiv siromaštva i promicanju održivog načina življenja. Kroz 36 mjeseci provedbe projekta DEŠA, koja je i sama osnovala i uspješno vodi socijalno poduzeće Deša Pro d.o.o., senzibilizira javnost o važnosti socijalne i solidarne ekonomije nizom aktivnosti.

Ovom prilikom, DEŠA organizira Dane socijalne i solidarne ekonomije koji će se održati 18. i 19. svibnja 2017. u Dubrovniku. Među govornicima nalaze se neki od inicijatora društvenog (socijalnog) poduzetništva u Hrvatskoj kao što su Gojko Bežovan, vodeći hrvatski stručnjak za socijalnu politiku s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, i Lidija Pavić-Rogošić, direktorica Održivog razvoja zajednice (ODRAZ) i članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO). Našim sugrađanima će se također predstaviti i projekt Pravno-ekonomska klinika koji provodi Sveučilište u Osijeku, Etična banka u osnivanju te primjeri dobre prakse iz Slovenije.

U organizaciju su još uključeni: Sveučilište u Dubrovniku, Udruga poslovnih žena Krug – ogranak Dubrovnik te Platforma za Lazarete, koju čine udruge svojim djelovanjem vezane uz prostor Lazareta – Art radionica Lazareti, Studentski teatar Lero, Udruga Luža, Plesni studio Lazareti kao i sama DEŠA.

U prilogu se nalazi detaljan program za oba dana, a sva su događanja otvorena za javnost.

Dani SSE