I ovog Uskrsa u DEŠI smo organizirali radionice tradicionalnih vještina kojima nastojimo očuvati uskrsne običaje i promovirati kulturnu baštinu dubrovačkog kraja.

Radionice pletnja pomica i maslinovih grančica te izrađivanja golubica od srčike smokve vodila je naša volonterka Vesna Pejović.

Radionicu ukrašavanja jaja decoupage tehnikom vodila je Marija Veltruski, dugogodišnja voditeljica DEŠINE podružnice u Slanome, a tradicionalnu vještinu penganja jaja voskom pokazala je Nike Tomović.

Ove su godine na radionicama sudjelovali naši sugrađani i OŠ Ivan Gundulić, OŠ Marin Držić, OŠ Marin Getaldić, dječji vrtić Izviđač te strani studenti koji kroz Erasmus+ program ovaj semestar provode na Sveučilištu u Dubrovniku, a uletio je i pokoji zainteresirani turist. Za radionice koje su se odvijale na Lokrumu prošlu subotu poziv je bio upućen svim školama, a kako nismo htjeli da škole koje nisu u mogućnosti uvijek organizirati dolazak u DEŠU ostanu zakinute, ove godine smo radionice pletenja pomica organizirali i u OŠ Antuna Masle u Orašcu i PŠ Zaton.

Zahvaljujemo svim našim sugrađanima, svim Erasmus studentima, svim školama i vrtićima, a posebno vrijednim i angažiranim učiteljicama i tetama, na interesu i sudjelovanju i želimo vam svima sretan i blagoslovljen Uskrs!

Uskrsne radionice DESA 2017 (1) Uskrsne radionice DESA 2017 (2) Uskrsne radionice DESA 2017 (3) Uskrsne radionice DESA 2017 (4) ??????????????????????????????? Uskrsne radionice DESA 2017 (6) Uskrsne radionice DESA 2017 (7) Uskrsne radionice DESA 2017 (8)