Dan ljute naranceUdruge DEŠA – Dubrovnik i Dubrovačka naranča već osmu godinu zaredom organiziraju manifestaciju humanitarnog karaktera Dan ljute naranče.

Za ovu smo prigodu pozvali dubrovačke hotele, restorane, slastičarnice pekare i škole da izrade torte i kolače od našeg nagrađivanog džema od ljute naranče, a njihove ćemo slatko-ljute delicije prodavati na Kandeloru, 2. veljače 2017., ispred Sponze, s početkom u 10 sati.

Prihod od prodaje namijenjen je Društvu distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko-neretvanske županije. Ova udruga od 1983. godine brine o pravima svojih članova, nažalost, i prečesto zanemarenih od strane institucija, ali i šire društvene zajednice. Zbog nezavidne situacije u kojoj se udruga zadnjih godina nalazi, i ove smo godine, kao i prošle, odlučili upravo njima posvetiti Dan ljute naranče.

Ovom prilikom pozivamo naše sugrađane, da se u što  većem broju odazovu našoj humanitarnoj akciji i da kupnjom torti i kolača od ljute naranče zaslade sebi Festu svetoga Vlaha, a Društvu distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko-neretvanske županije uljepšaju prve mjesece nove 2017. godine.

U slučaju lošeg vremena humanitarna akcija održat će se u Luži.

Veselimo se Vašem dolasku!