U sklopu projekta „Promicanje zapošljivosti mlade populacije na geografski izoliranim/udaljenim otocima“ kojeg provodi udruga DEŠA, u partnerstvu sa Udrugom za razvoj organizacija civilnog društva i civilnih inicijativa SVIMA, Udrugom za održivi razvoj otoka Rave, Obrtničkim učilištem te Elektrostrojarskom školom Varaždin u Gradskoj knjižnici u Zadru će se u utorak, 2. prosinca, od 12 do 14 sati održati okrugli stol o zapošljivosti mlade populacije na geografski izoliranim i udaljenim otocima na kojem će se okupiti predstavnici relevantnih institucija i organizacija civilnog društva.

Sudionicima okruglog stola prezentirat će se iskustva studijskog putovanja i zaključci okruglog stola održanog u Dubrovniku te provedeno istraživanje kojem je namjera bila utvrditi kako mladi od 16 do 35 godina žive na dalmatinskim otocima, gdje rade ili bi željeli raditi te kakvi su im planovi za budućnost. Također, prikazat će se kratki dokumentarni filmići „Poruka u boci“ u kojem mladi iznose svoja iskustva života na dalmatinskim otocima. Sudionici će raspravljati o problematici zapošljivosti i mogućnosti za cjeloživotno učenje mladih na dalmatinskim otocima te dobiti priliku za umrežavanje s ciljem učinkovitijeg zagovaranja na svim razinama.

Projekt „Promicanje zapošljivosti mlade populacije na geografski izoliranim/udaljenim otocima“ sufinancira Europska unija kroz Operativni program Razvoj ljudskih potencijala, kroz shemu za dodjelu bespovratnih sredstava „Podrška programima organizacija civilnoga društva u području zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine“.

Poziv za okrugli stol u Zadru