Od 11. do 13. listopada udruge „Dubrovačka naranča“ i Deša – Dubrovnik organiziraju 7. Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade u suradnji s HGK – Županijskom komorom Dubrovnik, uz financijsku potporu Ministarstva poljoprivrede, Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Ovaj „slatki“ Festival održat će se na trgu Luža, ispred crkve sv. Vlaha sa svečanim otvaranjem u subotu 12.listopada u 10.00 sati.

Polako ali sigurno Festival prerasta u tradicionalnu manifestaciju i svojim sadržajem uvelike doprinosi turističkoj ponudi Grada u posezoni, jer osim njegovog osnovnog cilja, predstavljanja kvalitetnih proizvoda malih proizvođača iz ruralnih krajeva Hrvatske, Festival postiže i svoju kulturnu dimenziju jer sažima tradiciju, običaje i izvorne proizvode pretvarajući ih u jedinstveni gastrosuvenir.

Sudjeluje tridesetak izlagača iz naše zemlje, dok će sve proizvode (marmelade, pekmez i džem) ocjenjivati stručni žiri sastavljen od vrhunskih stručnjaka uz pomoć prof. Josipa Žuvele, našeg priznatog stručnjaka kulinarstva i viteza gastronomije.

Jany Hansal

Predsjednica organizacijskog odbora