U četvrtak, 06.06.2013., u 11:00 sati, predsjednica DEŠE-Dubrovnik, gospođa Jany Hansal, uručila je diplome o uspješno završenom tečaju Engleskog jezika, polaznicima u Okružnom Zatvoru Dubrovnik.

Tijekom protekla dva mjeseca DEŠA je organizirala tečaj engleskog jezika za zatvorenike Okružnog Zatvora u Dubrovniku, koji je održavan nekoliko puta tjedno u prostorijama Zatvora. Zatvorenici su pokazali veliki interes za učenje Engleskog jezika, te ih je 10 uspješno završilo ovaj tečaj, uz stručno vodstvo profesorice Vesne Božinović. Prema riječima upravitelja zatvora gosp. Zlatka Karačića, ovo je možda i prvi primjer u Hrvatskoj organiziranja tečaja engleskog jezika u samom zatvoru za zatvorenike, gdje je Deša pokazala visoku notu socijalne osjetljivosti za sve dionike koji čine našu zajednicu. Tom prigodom upravitelj zatvora se Deši zahvalio za suradnju i za donaciju od 3 računala koje će zatvorenici koristiti u informatičkim radionicama.

DEŠA –Dubrovnik, u svom radu se uvijek fokusira na prepoznavanje problema i potreba u zajednici, a posebice marginaliziranih i socijalno isključenih skupina društva. Također, kroz sve svoje projekte i programe, kontinuirano izgrađuje i jača partnerstva između privatnog i javnog sektora, te surađuje sa lokalnom upravom, samoupravom i javnim institucijama. DEŠA – Dubrovnik je nastavila uspješnu dugogodišnju suradnju sa upravom i djelatnicima Okružnog Zatvora u Dubrovniku. Ovo je još jedan od primjera prepoznavanja problema i potreba lokalne zajednice, te DEŠINIH nastojanja da iziđe u susret marginaliziranim skupinama naše zajednice, a u ovom slučaju su to osobe lišene slobode. Na ovaj način, njima je pružena mogućnost da svoje vrijeme izdržavanja kazne provedu korisno, usvajajući nova znanja, koja će im, nakon izlaska, zasigurno biti od koristi.