DEŠA – Dubrovnik je već drugu godinu po redu, obilježila Slatki tjedan ususret Božiću, na radost svih stanovnika naše Županije. Tijekom cijelog tjedna, od 10. do 14.12. mogle su se namirisati vidjeti i kušati delicije cijelog područja Dubrovačko – neretvanske županije. Građanke i građani mogli su i sudjelovati na svim radionicama te naučiti sami praviti ove božićne delicije, uz pomoć vrijednih žena udruge DEŠA, Dubrovačke kuće i udruge Liga protiv raka iz Vele Luke.

Udruga DEŠA, u suradnji sa Dubrovačkom kućom, pokazala je kako se prave kontonjata, mantala, arancini, bruštulani mjenduli i džem od dubrovačke ljute naranče dok su Veloluške pokazale kako se na otoku Korčuli prave hrostule, pršurate (prikle), lumblija i utopljenici.

Ni ova godina nije prošla bez posjete učenika OŠ Marina Getaldića i velikog broja sugrađanki i sugrađana, a „kuhaču“ su rado prihvatili i predstavnici dubrovačkih medija.

Nezaobilazan dio slatkog tjedna bilo je naravno i natjecanje za najbolju kontonjatu, mantalu i bruštulane mjendule. Ocjenjivački sud, sastavljen od stručnjaka pod predsjedanjem prof. kulinarstva Josipa Žuvele, imali su slatki, ali težak zadak izabrati najbolje od izvrsnih delicija koje su stigle na ocjenjivanje iz različitih krajeva naše Županije. U kategoriji kontonjate bilo je 22 različita proizvoda, u kategoriji mantale 14, a u kategoriji bruštulanih mjendula 13. U nastavku pogledajte najbolje.

Danas, 14.12., u DEŠI smo proslavili bogatstvo različitosti ali i savršenstvo harmonije za nepca sladokusaca.

Nagrade za kontonjatu:

1. Zlatnu plaketu dijele:

  • Dubrovačka kuća d.o.o., Dubrovnik
  • DEŠA – Dubrovnik, Dubrovnik
  • Paulina Klokoč, Župa dubrovačka

Nagrade za mantalu:

1. Zlatna plaketa: OPG Đano, Konavle, Dubravka

2. Srebrena plaketa: Agroturizam Brautović, Konavle, Močići

3. Brončanu plaketu dijele:

  • DEŠA – Dubrovnik, Dubrovnik
  • Dubrovačka kuća d.o.o., Dubrovnik

Nagrade za bruštulane mjendule:

1. Zlatna plaketa: DEŠA – Dubrovnik, Dubrovnik

2. Srebrena plaketa: Dubrovačka kuća d.o.o., Dubrovnik

3. Brončana plaketa: Mirjana Handabaka, Župa dubrovačka