POZIVAMO VAS DA SUDJELUJETE U NATJECANJU ZA NAJBOLJU MANTALU, KONTONJATU I BRUŠTULANE MJENDULE

Donesite komadić mantale ili kontonjate i šaku bruštulanih mjendula koje će ocjenjivački sud kušati i ocijeniti. Možda baš Vaša slastica dobije Zlatnu plaketu!

Rezultati ocjenjivanja će se saznati 14. prosinca 2012. godine u DEŠI, kad Vas pozivamo na tratamenat i objavu rezultata.

Ove godine se manifestacija organizira u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom. Županija i razvojna agencija DUNEA provode projekt “Identifikacija i komercijalizacija tradicijskih proizvoda na području Županije” koji ima za cilj potaknuti proizvodnju namijenjenu turističkom tržištu. Mantala i bruštulani mjenduli su identificirani kao tradicijske slastice za koje je potrebno identificirati najkvalitetnije proizvode, definirati tehnologiju proizvodnje, poduprijeti proizvođače i proizvode pripremiti za tržište.

Mantalu, kontonjatu i bruštulane mjendule možete donijeti u Dešu – Dubrovnik, u Lazarete od ponedjeljka 03. prosinca do petka 07. prosinca ili zadnji dan, u ponedjeljak 10. prosinca od 8:00 do 18:00 sati. Za sva dodatna pitanja možete nas nazvati na tel: 420 145 ili 311 625.

Mantala, kontonjata i bruštulani mjenduli su naše tradicionalne delicije te na ovaj način želimo potaknuti i mlađe na sakupljanje recepata i pripravljanje ovih božićnih slastica.

Dođite i osladite nepce slasticama naših nona!

Program:

10. prosinca -zadnji dan kada se mogu donijeti vaši proizvodi za natjecanje i izbor za najbolju mantalu, kontonjatu i bruštulane mjendule. Pozivamo sve zainteresirane da se priključe natjecanju i donesu svoje delicije na ocjenjivanje do 12:00.

U isto vrijeme organiziramo radionicu kuhanja mantale od 09:00 do 12:00.

11. prosinca

09:00 do 12:00 – Radionica arancina – Deša i Dubrovačka kuća d.o.o.

Isti dan u popodnevnim satima ocjenjivački sud kušat će sve pristigle delicije te izabrati najbolje za 2012. godinu.

12. prosinca

09:00 do 12:00 Radionica bruštulanih mjendula, – Deša i Dubrovačka kuća d.o.o.

13. prosinca

09:00 do 12:00 Radionica džema od ljute naranče.

14. prosinca

09:00 do 13:00 Radionice božićnih delicija iz Vele Luke (lumblija, pršurate, kroštule, klašuni) organizira udruga „Liga protiv raka“ Vela Luka.

13:00 Proglašenje najbolje mantale, kontonjate i bruštulanih mjendula!

Tratamenat