DEŠA-Dubrovnik i udruga KRUG – ogranak Dubrovnik, obilježili su „Međunarodni Dana žena“ prigodnim programom u prostorijama DEŠE u Lazaretima 08. Ožujka.

Preko pedesetak žena svih dobnih skupina je nazočilo i sinoć ovoj tradicionalnoj DEŠINOJ manifestaciji. Nakon uvodnih riječi gospođe Hansal i gospođe Orlić, prisutne je pozdravila i gospođa Olga Muratti, ispred Grada Dubrovnika te Foruma žena SDP-a, ali kako je i sama istaknula, prvenstveno kao žena. Tema ovogodišnjeg programa je bio jedan od najaktualnijih problema žena današnjice “ Žene i tržište rada”, u sklopu kojeg je gospođa Jany Hansal, predsjednica Udruge DEŠA, održala prezentaciju „Promicanje ekonomskog osnaživanja žena“ te gospođa Terezina Orlić, predsjednica ogranka KRUG, Dubrovnik, također održala prezentaciju “ Žensko poduzetništvo danas”.

U glazbenom dijelu programa sudjelovala je ženska klapa Fortuna, koja je svojim izvedbama starih napjeva izazvala oduševljenje prisutnih žena. Program je nastavljen bogatim domjenkom i tradicionalnom lutrijom, na veliko veselje svih uzvanica.

DEŠA je, i ove godine upriličenjem prigodne proslave dala svoj doprinos obilježavanju Dana žena, odajući počast i priznanja, ne samo svim ženama koje su kroz povijest stradavale u borbi za prava žena, već i svojim članicama, sugrađankama i svim ženama svijeta.

Danas je sve manje ovakvih skupova na kojima se žene okupljaju bez obzira na političku opredijeljenost, zanimanje ili osobne interese. I tijekom perioda kada se nije u javnosti slavio ovaj praznik, DEŠA je svake godine s istim entuzijazmom i radošću, obilježavala ovaj dan, tako značajan za afirmaciju žene kao ravnopravnog člana društva.