Danas smo održali posljednju planiranu radionicu iz projekta „Hod kroz gastronomsku godinu“. Zajedno sa djecom iz O.Š.  Marin Getaldić izrađivali smo hrostule. U ssklopu projekta uspješno su provedene 4 gastro radionice. Sa provedbom smo započeli u tjednu prije Sv. Vlaha i proveli djecu kroz gastronomsku godinu obilježavajući posebne prigode kroz radionice izrade kolačića SV. Vlaha, izrada pinice, padišpanja te za slatki kraj i izrada hrostula.

Sve radionice bile su interaktivne, a održali smo ih u DEŠINOJ kuhinji u Lazaretima, svaka u trajanju od 2 školska sata. Na radionicama je sudjelovalo sveukupno 65korisnika.

Potaknuli smo djecu da nakon radionica u DEŠI razmišljaju i o različitim elementima lokalne baštine, potičući ih da istražuju oko sebe i prikupljaju recepte koje su predstavljali svojim učiteljicama. Radionicama smo postigli naš cilj da djecu potaknemo vrednovanje i spoznavanje naše lokalne nematerijalne baštine, da očuvamo recepte i tradiciju od zaborava. Projekt je sufinanciraoGrad Dubrovnik i Dubrovačko neretvanska županija.