DEŠA – Dubrovnik je sa izlaganjem „Što još možemo u radu s klijentima (oblici pomoći dostupni u Dubrovniku)“ sudjelovala na VI. modulu multisektorske edukacije za stručnjake koji rade sa žrtvama nasilja u obitelji na području DNŽ, a koju je organizirala Dubrovačko-neretvanska županija 12., 13., 14., i 15., rujna u Dubrovniku u sklopu projekta: „Josipov dom“.

Predstavili smo sve DEŠINE projekte kojima pružamo usluge žrtvama i svjedocima kaznenih djela, kao i prekršaja nasilja u obitelji, nadolazeće aktivnosti te poslali poziv svima da se uključe u provedbu istih. 

U tijeku su projekti :

“Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”, financiranog od strane Ministarstva pravosuđa i uprave. Nositeljica projekta je Ženska soba, a među partnerima na projektu je i DEŠA – Dubrovnik.

Sve informacije o Mreži možete pogledati na linku: https://mrezapodrskeisuradnje.com/hr/

Projekt PowerON-a , Nositeljica projekta je DEŠA, a partneri u projektu su Grad Dubrovnik i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Dubrovnik. Projekt financijski podržava Ministarstvo rada mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike

Mreža OCD-ova , Suradnjom do kvalitete, Nositeljica projekta je DEŠA, a partneri u projektu su: Caritas Dubrovačke biskupije i Feniks – Udruga za zaštitu djece, mladih i obitelji. Projekt je financijski podržan od strane Grada Dubrovnika.

Nasilje nije moj đir. Nositeljica projekta je DEŠA. Projekt financijski podržava Dubrovačko -neretvanska županija.

Osvrnuli smo se na dodatne mjere i pomoći koje se mogu pružiti žrtvama nasilja u obitelji  te istaknuli važnost i potrebu za kontinuiranom edukacijom osoba koje rade direktno sa žrtvama nasilja u obitelji iz područja traumatske psihologije. Također je istaknuta važnost prepoznavanja svih oblika nasilja u obitelji, te potreba za iskorijenavanjem svih spoznaja kojima se na bilo koji način patogolizira žrtvu i skreće pozornost s počinitelja nasilja.  Zaključili smo da su ovakve edukacije potrebne među stručnjacima koji rade u području podrške žrtvama i svjedocima te da je iznimno važno da dionici u našoj lokalnoj zajednici surađuju na pojedinačnim slučajevima, razvijaju povjerenje te unaprjeđuju usluge koje pružamo korisnicima.