Na početku druge projektne godine, partneri u projektu CRAFT – Coworking in Rural Areas to prepare young people for Future Trends su zadovoljni rezultatima projekta i pripremama za pilotiranje i Hackatone koje ćemo organizirati na proljeće.
Inicijativa ima za cilj poticanje zapošljivosti i poduzetništva mladih u ruralnim područjima kroz co-working.
Razvili smo program obuke sa 3 modula:
– Vještine karijere za budućnost
– Poduzetničke vještine
– Upravljanje co-working prostorima u ruralnim područjima
CRAFT 3D platforma za virtualni svijet uključuje 7 scenarija temeljenih na igri, koji pomažu mladima da testiraju svoje vještine i znanje na izazovan i angažiran način.
U rujnu smo organizirali jednotjednu mobilnost učenja u Dubrovniku u Hrvatskoj, gdje smo predstavili projekt skupini od 17 mladih iz zemalja partnera.
Konzorcijem koordinira Częstochowskie Stowarzyszenie Rozwoju Małej Przedsiębiorczości iz Poljske Poland i uključuje partnere iz Italije CIAPE – Italian Permanent Learning Centre u Italiji, Bugarske Business Fondacija za obrazovanje/ Фонда ци я на би знеса за о бра зованието, Grčke Telematics Center – CTI, Hrvatske Desa Dubrovnik Regionalni centar za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva u Hrvatska, Norveške Kunnskapstrening IT u Norveškoj i Institut STEP za psihologiju rada i poduzetništvo iz Slovenije.
Za više informacija, možete pratiti obavijesti na projektnoj web stranici https://craft-project.eu/