Dragi naši sugrađani i posjetitelji Grada Dubrovnika s ponosom najavljujemo „Deveti hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade“. Slatki festival organizira udruga DEŠA- Dubrovnik u suradnji sa udrugom Dubrovačka naranča i Županijskom gospodarskom komorom Dubrovnik, te će se kao i prijašnjih godina održati u Dubrovniku, na trgu Luža (ispred crkve sv. Vlaha) u subotu i nedjelju, 26.- 27.rujna 2015.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede te Dubrovačko – neretvanska županija čiji predstavnik će otvoriti Festival 26.rujna u 10:00 sati nakon čega će posjetitelji biti u mogućnosti razgledati i kupiti proizvode te se informirati o načinima kvalitetne autohtone proizvodnje malih proizvođača iz cijele Hrvatske. Kroz osam godina održavanja Festivala 253 izlagača imalo je priliku pred više od 100.000 stranih posjetitelja približiti slatke delicije koje na taj način postaju gastrosuvenir.

Kulturno – umjetnički program i tradicijsko ruho kraja iz kojeg dolazi više od 30 proizvođača i ove će godine obogatiti kulturni aspekt manifestacije te doprinijeti afirmiranju tradicije, običaja i tradicijskih proizvoda pospješujući ujedno i turističku ponudu našega Grada.

PROGRAM 9. FESTIVAL PEKMEZA DŽEMA I MARMELADE

Za dodatne informacije o Festivalu možete nazvati na broj tel: 020/420 145.