E-DUTEKA - radionica Opuzen (4)U sklopu projekta E-DUTEKA, koji provode udruge Dubrovačka naranča i Chrobatia, 23. veljače 2015. je u Gradskoj vijećnici u Opuzenu održana radionica “Dobro upravljanje i jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva”.

Predsjednica Dubrovačke naranče i dugogodišnja voditeljica ureda DEŠE-DUBROVNIK, Ana Cvjetković, govorila je o financijskom poslovanju udruga te prilagodbi Statuta i dokumenata novim zakonima i propisima. DEŠINA iskustva prenijela je kao primjer dobre prakse, ali i grešaka i prepreka s kojima se udruge susreću. Riječi je bilo i o (ne)prilagođenosti hrvatskih zakona neprofitnim organizacijama, koje hrvatsko zakonodavstvo još uvijek u potpunosti ne prepoznaje kao poseban entitet.

E-DUTEKA - radionica Opuzen (3)Na radionici su sudjelovali predstavnici udruga iz Opuzena i okolice, a ovom prilikom najavljene su i radioniceo prijavljivanju na lokalne i nacionalne natječaje te povlačenju sredstava iz Europskog socijalnog fonda koje će se, također kroz projekt E-DUTEKA, u dolini Neretve i u Dubrovniku održati u ožujku.

Bespovratna sredstva za provedbu projekta odobrena su udruzi Dubrovačka naranča temeljem natječaja Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnoga društva za lokalni razvoj, kroz Operativni program Razvoj ljudskih potencijala financiran iz Europskog socijalnog fonda. Ugovorna tijela provedbe projekta su Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Ured za udruge Vlade RH.

E-DUTEKA - radionica Opuzen (5) E-DUTEKA - radionica Opuzen (2)