I ove godine, u suradnji sa udrugom za promicanje, uzgoj, zaštitu i preradu ljute naranče „Dubrovačka naranča“i Županijskom gospodarskom komorom Dubrovnik , DEŠA –Dubrovnik organizira „Osmi hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade, u Dubrovniku, od 26.09.-28.09.2014.

Ovo je osmi put za redom da DEŠA organizira ovaj „slatki Festival“ koji polako, ali sigurno, prerasta u tradicionalnu manifestaciju našega Grada. Tijekom proteklih sedam godina, preko 230 izlagača sudjelovalo je u ovoj manifestaciji, a više od 100.000 stranih posjetitelja imalo je priliku vidjeti i kušati „slatko obilje“ iz cijele Hrvatske. Cilj Festivala je predstaviti kvalitetne proizvode malih proizvođača iz cijele Hrvatske.

Kroz svoj kulturno – umjetnički program te izlagače obučene u tradicijsko ruho kraja iz kojeg dolaze, naš Festival ima i kulturni aspekt te doprinosi afirmiranju tradicije, običaja i tradicijskih proizvoda koji na taj način postaju gastrosuvenir.

Festival u isto vrijeme obogaćuje i turističku ponudu našega Grada,svi građani i gosti Dubrovnika su dobrodošli, te će imati priliku na jednom mjestu kušati i kupiti slatke delicije iz cijele Hrvatske.

Festival se održava na trgu Luža (ispred crkve sv. Vlaha), a svečano otvorenje će biti upriličeno u subotu, 27. rujna u 10:00 sati.

Informacije o sudjelovanju na Festivalu možete dobiti na telefon: 020 / 311-625 ili e-mail: sekal@desa-dubrovnik.hr

Prijavnicu za sudjelovanje na festivalu možete preuzeti ovdje

Program 8. hrvatskog festivala pekmeza, džema i marmelade