plakat-Dubrovnik_manja

Udruga Cenzura Plus iz Splita u suradnji sa Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj te Udrugom Deša iz Dubrovnika organizira javnu raspravu na temu Zašto treba izaći na izbore za Europski parlament?.Rasprava će se održati u četvrtak, 22.05.2014. sa početkom u 17:00 sati u Gradskoj vijećnici u Dubrovniku na adresi Pred Dvorom 1.

Izbori za Europski parlament održat će se u nedjelju 25. svibnja 2014. te će se birati 751 zastupnik i zastupnica iz 28 država članica EU, a mi ćemo izabrati njih 11 na mandat od pet godina. U Hrvatskoj je odaziv prošle godine, kada smo imali mogućnost provi puta birati članove/ice EP na kratki period od manje od godinu dana, bio 20,84 %, najlošija izlaznost na izbore do sada. Stoga, neophodno je imati javnu raspravu o sadržajnim pitanjima iz sfere djelokruga Europskog parlamenta i kako naši izabrani članovi/ce mogu utjecati na politike EU, koje su njihove odgovornosti, kako bolje informirati cjelokupnu javnosti o svim relevantnim EU temama i procesima donošenja odluka te koja je uloga medija u tom procesu.

O svemu navedenom raspravljat ćemo sa našom gošćom gospođom Violetom Staničić, voditeljicom Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, te gostima Markom Žmirkom, studentom međunarodne ekonomije i Lukom Brailom, novinarom.

Očekujemo Vas na otvorenoj raspravi u četvrtak, 22. svibnja 2014. u Gradskoj vijećnici u Dubrovniku, te se radujemo susretu!

Na linku možete preuzeti poziv/plakat:  https://www.dropbox.com/s/uuy1hnnat8hwmm4/Poster_Dubrovnik_22052014.png