DEŠA-Dubrovnik nastavlja svoju tradiciju organiziranja Uskrsnih radionica. Ove godine, radionice pletenja pomi i penganja jaja, smo organizirali u sklopu provedbe projekta „Uskrs u mom gradu“ kojeg financiraju Grad Dubrovnik, Upravni odjel za kulturu i baštinu i Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport.

Uskrsne radionice – pletenja pomica smo organizirali od 08. travnja do 11.travnja. Dok smo radionice ukrašavanja jaja modernim tehnikama i tradicionalno radionice penganje jaja smo organizirali od 14. travnja do 17. travnja. Na Uskrsnim radionicama je sudjelovao velik broj djece iz dubrovačkih vrtića , osnovnih škola grada Dubrovnika i okolice kao i velik broj naših građana.

Ovim radionicama udruga DEŠA želi prenijeti i očuvati tradiciju dubrovačkog područja. Kako bi svrha radionice imala što veći utjecaj na stanovnike ovog kraja DEŠA je u ove radionice, već godinama, pokušavamo uključiti što veći broj djece i mladih. Prenoseći tradiciju na najmlađe, DEŠA želi potaknuti roditelje, bake i sve bližnje korisničke skupine u slavljenju Uskrsa na način na koji su to radili njihovi preci.

Radionice pletenja pomica 2

Ukrasavanje jajaUskrsne radionice - ukrašavanja jaja modernim tehnikama Uskrsne radionice - pletenja pomica 1 Uskrsne radionice - penganja jaja