Drage kolegice i kolege,

U ime Udruge MI iz Splita koja provodi program STEP za razvoj civilnog društva u partnerstvu s udrugom Deša (na području Dubrovačko-neretvanske županije) srdačno Vas pozivamo na radionicu za predstavnike udruga, kao i organizacija iz javnog sektora, koja će se održati

u prostoru DEŠE – Dubrovnik
Frana Supila 8
(prva lađa od Banja)
u ponedjeljak, 31. 03. 2014. od 14:30 do 18:00 sati

Naziv radionice je:
Određivanje indikatora i rezultata u projektnom prijedlogu

U svrhu pripreme kvalitetnog projektnog prijedloga (ili strateškog plana udruge), potrebno je pažljivo i što točnije odrediti objektivno mjerljive pokazatelje uspjeha (indikatore).

Ukoliko smo dobro isplanirali očekivane rezultate projektnih aktivnosti ( u skladu s ciljevima projekta i traženim resursima), i ukoliko smo dobro odredili indikatore, imamo veće šanse da naš projekt bude financiran. Većina organizacija (na svoju štetu) pridaje manju važnost ovom dijelu izrade projekta.

Teme koje će se obraditi na radionici:

  • Što indikatori jesu i njihovo značenje za projekt i izvještavanje
  • Primjeri
  • Praktično vježbanje izrade indikatora
  • Diskusija

Metode rada i vremenski okvir:

  • Na radionici će biti prezentirane upute za određivanje indikatora,korisni alati, a pored toga će sudionici kroz praktičan  rad u manjim grupama i kroz zajedničke diskusije biti u prilici unaprijediti svoje vještine i pristup vezane za temu.
  • Predviđena je jedna pauza u trajanju od 15 minuta

Molimo Vas da sudjelovanje obavezno potvrdite do petka, 28. 03., na e-mail adresu:anac@desa-dubrovnik.hr ili na broj 420 – 145 Ana Cvjetković

Srdačan pozdrav!

Program financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva