Predsjednica DEŠE-Dubrovnik, gospođa Jany Hansal je 10. veljače 2014. u Zagrebu, potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz programa „Podrška programima organizacija civilnog društva u području zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine“ u sklopu EU-Operativni program Razvoj ljudskih potencijala, financiranog iz sredstava EU i Ureda Vlade RH za udruge.

Projekt pod nazivom “Promicanje zapošljivosti mlade populacije na geografski izoliranim/udaljenim otocima“, DEŠA-Dubrovnik će provoditi u partnerstvu sa SVIMA – Udruga za razvoj organizacija civilnog društva sa otoka Visa, Udruga za održivi razvoj otoka Rave, Obrtničko učilište Zagreb, Elektrostrojarska škola u Varaždinu, na područjima Dubrovačko-neretvanske, Splitsko – dalmatinske i Zadarske županije; na otocima Korčula, Mljet, Vis i Rava.

Provedbom projektnih aktivnosti u slijedećih 12 mjeseci na lokalnoj razini će doći do jačanja društvenog kapitala putem stvaranja mreža podrške, poticat će se zapošljavanje mladih i osoba s invaliditetom, te će se zagovarati uključivanje ranjivih skupina u procese odlučivanja kao i promicati društvena uključenost tih skupina.

Kroz provedbu planiranih aktivnosti naglasak će biti stavljen na stvaranje neformalne koalicije, u prvoj fazi sastavljene od udruga koje djeluju na relevantnim otocima te različitih ustanova u sektoru obrazovanja (u svojstvu pridruženih članova neformalne koalicije).

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Ured Vlade RH za udruge odgovorni su za praćenje uspješnosti provedbe ovog projekta.