26.03. 2013.

Radionica „Kako unaprijediti povezivanje građana, različitih organizacija i institucija u cilju unaprijeđenja socijalnih usluga na području Dubrovnika“

STEP - radionica 1U sklopu Programa regionalnog razvoja civilnog društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj (STEP) kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, u Dubrovniku je održana radionica namijenjena predstavnicima udruga i organizacijama iz javnog sektora.

Povod za radionicu „Kako unaprijediti povezivanje građana, različitih organizacija i institucija u cilju unaprijeđenja socijalnih usluga na području Dubrovnika“ je nedovoljno povezivanje, suradnja i stvaranje partnerskih odnosa u cilju unaprijeđenja usluga i kvalitete života ljudi. Organizacije civilnog društva se često vide kao konkurenti, a manje kao potencijalni partneri koji mogu povezati međusobno slične ili različite resurse. Izazov je da nam, umjesto konkurencije, ideja vodilja bude (češće) međusobno nadopunjavanje i komplementarnost. Na radionici je sudjelovalo 19 predstavnika OCD-a i javnog sektora, te se vrlo interaktivno raspravljalo o mogućnostima suradnje koje bi mogle biti razvijene na širem Dubrovačkom području.

Radionicu je održala Udruga MI u suradnji s partnerskom udrugom s područja Dubrovačko- neretvanske županije, Udrugom DEŠA.

STEP - radionica 2

STEP - radionica 3