danzena3DEŠA već godinama, neovisno o političkim tendencijama i usmjeravanjima, obilježava Dan žena odajući počast  i priznanja, ne samo svim ženama koje su tisućljećima patile i stradavale u borbi za ravnopravnost i osnovna ljudska prava, već i svojim članicama, sugrađankama i svim ženama svijeta. I ove godine, DEŠA-Dubrovnik i udruga poslovnih žena KRUG – ogranak Dubrovnik,  obilježili su  „Međunarodni  Dan žena“  prigodnim  programom u prostorijama DEŠE u Lazaretima 08. ožujka.

Preko pedesetak žena svih dobnih skupina je nazočilo ovoj tradicionalnoj DEŠINOJ manifestaciji. Nakon uvodnih riječi gospođe Hansal, predsjednice udruge DEŠA, prisutne je pozdravila saborska zastupnica gospođa Tatjana Šimac Bonačić, predsjednica gradskog vijeća i Foruma žena SDP-a gospođa Olga Muratti, te Terezina Orlić, predsjednica Hrvatske gospodarske komore i udruge poslovnih žena „Krug“.

Danas je sve manje ovakvih skupova na kojima se žene okupljaju bez obzira na političku opredijeljenost, zanimanje ili osobne interese. I tijekom perioda kada se nije u javnosti slavio ovaj praznik, DEŠA je svake godine s istim entuzijazmom i radošću, obilježavala ovaj dan, tako značajan za afirmaciju žene kao ravnopravnog člana društva.

danzena1danzena2