2010.

  • DEŠA-Dubrovnik je sudjelovala u akciji „Kupujmo hrvatsko“ i „Vrijedne ruke“, koja je održana 03.07.2010. u Metkoviću. U akciju je bilo uključeno desetak tvrtki iz Dubrovačko-neretvanske županije i šezdesetak tvrtki iz drugih županija, kao i osobe iz javnog, kulturnog i političkog života Dubrovačko-neretvanske županije.
  • Predstavnica DEŠE – Dubrovnik sudjelovala je na prvoj radionici Projekta Lokalna partnerstva za zapošljavanje  – Faza 3, koja  je održana 22. travnja, 2010. u  prostorijama Regionalne razvojne agencije Dunea.
  • Predsjednica DEŠE – Dubrovnik, gospođa Jany Hansal, sudjelovala je na Drugom hrvatskom kongresu o ruralnom turizmu pod nazivom „Koncepcija dugoročnog razvoja ruralnog turizma”, koji je održan od 21. – 25. travnja 2010. na Malom Lošinju.
  • Predstavnica Ureda za gospodarstvo i turizam Dubrovačko – neretvanske županije Ivna Šuljak, član gradskog vijeća grada Korčule Vjeran Filippi te predstavnice DEŠE – Dubrovnik Jany Hansal i Ana Cvjetković su sudjelovale na studijskom putovanju u Firenzu od 12-15.04. u okviru projekta „Jadran, malo poduzetništvo i lokalni razvoj“. Osim upoznavanja sa načinom rada udruge Artigiancredito, sudionici su posjetili i udrugu COSPE te se upoznali sa projektima koje COSPE provodi u široj Regiji.
  • DEŠINA predstavnica je sudjelovala na otvaranju prvog Volonterskog centra u Dubrovniku, koje je održano 08.04. u tvrđavi Revelin. Volonterski centar otvara udruga DRVO Mladih Bonsai iz Dubrovnika, u suradnji s međunarodnom udrugom LASA – Love All Serve All.
  • DEŠA – Dubrovnik i ove godine sudjeluje na Uskrsnom sajmu, kojeg je organizirala Turistička zajednica Grada u suradnji s Uredom za poduzetništvo i turizam Grada Dubrovnika. Sajam će biti otvoren svakog dana od 27. ožujka do Uskrsnog ponedjeljka 5. travnja, od 9 do 18 sati.
  • DEŠA – Dubrovnik je sudjelovala na manifestaciji „Uskrs u Primorju“ koja se održala u subotu 27. ožujka, uoči Cvjetne nedjelje, u dubrovačkim gornjim selima.
  • Predstavnica DEŠE je sudjelovala na radionici usaglašavanja koraka i plana rada na identifikaciji vertikalne akcije „Valorizacija lokalnih resursa u cilju razvoja ruralnog turizma“ kroz projekt Seenet. Radionicu je organizirala talijanska udruga UCODEP, u Mostaru 17.03.2010.
  • Predsjednica DEŠE gospođa Jany Hansal  gostovala je u programu Dubrovačke televizije u Emisiji o Svili.  Voditeljica emisije Aida Cvjetković vodila je razgovor sa gđom Jany Hansal o putu svile, te o detaljima povratka svile u dubrovački kraj.
  • Hrvatski zavod za zapošljavanje, područna služba Dubrovnik, organizirao je 3. Sajam poslova koji se održao 4. ožujka 2010. na Sveučilištu u Dubrovniku. Partneri u ovoj organizaciji bili su DEŠA – Dubrovnik, Sveučilište u Dubrovniku, HGK – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko – neretvanske županije, Regionalna razvojna agencija Dunea Dubrovnik, DCP Dubrovnik i Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.
  • DEŠA – Dubrovnik je sudjelovala na susretu Eko škola Dubrovačko – neretvanske županije koji se održao 19. veljače 2010. u OŠ Marin Držić. DEŠA je na susretu predstavila projekt „Džem od dubrovačke ljute naranče“ te aktivnosti usmjerene na zaštitu okoliša i održiv razvoj.
  • DEŠINA predstavnica je sudjelovala  na dvodnevnoj radionici za potencijalne prijavitelje projekata za program darovnice „Mladi na tržištu rada“. Radionica je održana 11. i 12. veljače 2010 u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u suradnji s timom tehničke pomoći GOPA Consultants.

2009.

  • Predstavnica DEŠE je sudjelovala na Savjetovanju za potencijalne prijavitelje na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava ‘Uspostava podrške u socijalnom uključivanju i zapošljavanju socijalno ugroženih i marginaliziranih skupina’,  EuropeAid/129121/M/ACT/HR, u sklopu IV. komponente programa IPA.
  • Predstavnica DEŠE sudjelovala je na trećoj po redu radionici „EU u zajednici“ u organizaciji udruge DIM,  koja je održana u Tuhelju 6. i 7. studenog 2009. Ova radionica je održana na temu  „Od ideje do projekta“, tijekom koje su sudionici savladali izradu logičke matrice u okviru projekata EU.
  • Predstavnica DEŠE sudjelovala je na radionici na temu „Zakonodavstvo EU u području razvoja održivih turističkih urbanih i arheoloških mikro-destinacija“ u organizaciji Europske komisije,  u sklopu instrumenta TAIEX. Radionica je održana u Zagrebu 06.11.2009.
  • Predstavnica DEŠE-Dubrovnik, gđa Jany Hansal, sudjelovala je na 4. Kongresu poduzetnica  Jadransko-jonskog područja, koji je održan 26. i 27. listopada u Draču, Albanija. Tema ovogodišnjeg skupa je bila „Kreativnost i inovacije u ženskim poduzećima u vremenu krize“.
  • Predsjednica udruge, gđa Jany Hansal i gđa Aida Cvjetković, sudjelovale su na skupu inicijative za  REKOM, na kojoj su svjedočile o iskustvu rata u Dubrovniku.
  • Predstavnica DEŠE-Dubrovnik sudjelovala je na prvom tematskom sastanku Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu,  koji je održan 21.09. 2009. u Zagrebu. Sastanak je organizirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u svojstvu koordinatora Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu, u sklopu Zaklade Ana Lindh.
  • DEŠINE predstavnice su sudjelovale na Info danu u okviru IPA Prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora 2007-2013, kojeg je održalo Zajedničko tehničko tajništvo ovog Programa u Dubrovniku 10. rujna. Info dane je organiziralo Zajedničko tehničko tajništvo u suradnji sa Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske i Ministarstvom za evropske integracije Crne Gore.
  • Predstavnica DEŠE sudjelovala je na 2. seminaru u organizaciji udruge DIM iz Zagreba, pod nazivom  „Pitanja i odgovori o EU fondovima“ na temu EU fondova sa posebnim naglaskom na predpristupne instrumente i programe Zajednice i upoznavanje sa procedurama i pravilima prijave projekta na natječaje. Seminar se održao 10.- 12. rujna 2009. u Tuheljskim toplicama.
  • Predstavnica DEŠE – Dubrovnik, sudjelovala je na seminaru „Mi kao građani EU“ koja se održala 27.-30.08. u Tuheljskim toplicama u sklopu programa „EU u zajednici“ u organizaciji udruge DIM iz Zagreba.
  • U okviru provedbe projekata „Sudjelovanje građana u održivom razvoju regije“ (PHARE 2006, partneri CCO i HMRR) i „Održiva budućnost ruralnih područja Hrvatske“ (partneri Milieukontakt International, ODRAZ, HMRR, SMART i PINS, sredstva programa MATRA), DEŠA – Dubrovnik je sudjelovala na studijskom putovanju u Češku u periodu od 16. do 19 lipnja 2009 u Moravskoj.
  • DEŠA – Dubrovnik je sudjelovala  na Jadranskom izložbenom sajmu „Adria Navis Exibea“, koji se održao od 10. do 13. lipnja u Neumu. Drugi po redu Jadranski izložbeni sajam „Adria Navis Exibea“ organiziraju agencija Adria produkcia i ADRIA magazin, a održava se pod pokroviteljstvom Vlade Hercegovačko neretvanske županije.  DEŠA – Dubrovnik je na svom štandu prezentirala svoj dugogodišnji rad i proizvode svojih radionica.
  • DEŠA – Dubrovnik je sudjelovala na radionici za animatore ruralnog razvoja – TEPA koja se održala u Fužinama u periodu od 7. do 10. lipnja 2009. Održavanje radionice financira se iz projekta “Održiva budućnost ruralnih područja Hrvatske” koji se od 2007. provodi u suradnji udruga Milieukontakt International, ODRAZ-a, SMART-a, CCI-ja i PINS-a d.o.o. HMRR je partner u projektu od početka 2008.
  • Predstavnica DEŠE – Dubrovnik je sudjelovala na II. sajamskoj priredbi „Festival održivog razvoja“ koja se održala 5. i 6. lipnja 2009. u Biogradu na Moru. Festival se održava pod supokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Organizator manifestacije je Poljoprivredna zadruga „List“, a suorganizatori su Grad Biograd na Moru te Turistička zajednica Biograd na Moru.
  • DEŠA – Dubrovnik je sudjelovala na Forumu za traženje partnera IPA Prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora koje se održalo 03. lipnja na Sveučilištu u Dubrovniku.
  • Predstavnice DEŠE-Dubrovnik sudjelovale su na seminaru povodom Dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, koja je održana 23.05. u Zagvozdu.
  • DEŠA – Dubrovnik je 20. svibnja sudjelovala na Info danu Programa „Kultura 2007-2013“ kojeg je organizirao Odjel za kulturnu kontaktnu točku Ministarstva kulture RH.
  • Predstavnica udruge DEŠA – Dubrovnik je u srijedu 13. svibnja na reality show-u Farma NoveTV prezentirala proces uzgoja dudovog svilca. Farmerima je pokazala tradicionalan način proizvodnje svile, te im ispričala kako je DEŠA u ratnim godinama povratila tradiciju svilarstva u dubrovačke krajeve.
  • Predstavnica DEŠE – Dubrovnik sudjelovala je na radionici strateškog planiranja HMRR, koja je održana 12.05. u Zagrebu.
  • Članica DEŠE – Dubrovnik sudjelovala je na radionici o izradi Strateškog plana HMRR-a za razdoblje od tri godine, koja se održala 30. i 31. ožujka u Lužnici kraj Zaprešića.
  • DEŠA – Dubrovnik je sudjelovala na skupu “Osnaživanje žena s invaliditetom za uključivanje u proces političkog odlučivanja na lokalnoj razini”  koji se održao 09. ožujka u Općoj bolnici Dubrovnik u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH.
  • DEŠA – Dubrovnik je aktivno sudjelovala na seminaru „Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam“ koji se održao na Grudi, 26 – 28. veljače u organizaciji Dubrovačko – neretvanske županije, Hrvatskog farmera, Klub članova „Selo“ i Ministarstva turizma RH.

2008. 

  • Predstavnica DEŠE Dubrovnik sudjelovala je na radionici „Razvoj ruralnog turizma u Konavlima“ u organizaciji Ministarstva turizma, koja je održana 08. prosinca u općinskoj vijećnici u samostanu Sv. Vlaha u Pridvorju.
  • DEŠA – Dubrovnik sudjelovala je na TAIEX seminaru pod nazivom „LEADER approach 2007 – 2013“ koji se održao u Splitu 30. i 31. listopada 2008.
  • DEŠA – Dubrovnik sudjelovala je na seminaru “Implementacija zakonskih uvjeta uključujući i uspostavu HACCP-a za sve subjekte u poslovanju s hranom”, koji je održan 21. listopada u hotelu “Dubrovnik Palace”.
  • Od 25. do 28. rujna DEŠA – Dubrovnik je sudjelovala na 6. dubrovačkom povijesnom festivalu u organizaciji renesansne udruge Ragvsevm i Turističke zajednice.
  • DEŠA je sudjelovala na konferenciji „Poticaji inovativnom poduzetništvu u dubrovačkoj regiji“ koja je održana u Malom Stonu 16.07.
  • 15.07. u Dubrovniku DEŠA je sudjelovala na predstavljanju programa “Socijalna uključenost” i “Mala komunalna infrastruktura” u sklopu Projekta socijalnog i gospodarskog oporavka područja od posebne državne skrbi Republike Hrvatske, koje organizira Županijska jedinica za koordinaciju PSGO-a za područje Dubrovačko-neretvanske županije.
  • DEŠA – Dubrovnik i udruga “Dubrovačka naranča” su na Festivalu Gloria 1001 delicija, održanom 30. i 31.05. u Splitu, predstavile džem od dubrovačke ljute naranče.
  • DEŠA je sudjelovala na „Sajmu zdravlja“ koji se održao 24.05. u Dubrovniku, u organizaciji Hrvatske mreže zdravih gradova i grada Dubrovnika.
  • DEŠINA predstavnica je sudjelovala na I međunarodnom sajmu inovacija novih ideja proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji AGROARCA, koji se održao od 18.-20. travnja u Slatini.
  • DEŠA sudjeluje na prvom Sajmu poslova koji se održao u Dubrovniku 09. travnja.
  • Predsjednica DEŠE, gđa Jany Hansal, sudjelovala je u radu AMAMO konferencije o ruralnom turizmu, koja je održana 20.03. u Malom Stonu.
  • U sklopu akcije pod nazivom “Povezani zdravljem” koju provodi mreža zdravih gradova, a u kojoj sudjeluje i Dubrovačko-neretvanska županija, DEŠINA predstavnica sudjelovala je na okruglom stolu “Obitelj i zdravlje” održanom 27.02.
  • DEŠA je  30. siječnja sudjelovala na okruglom stolu „Položaj žena na tržištu rada“ u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije.
2007.
  • Predsjednica udruge DEŠA-Dubrovnik, predstavljala je Grad Dubrovnik na Forumu “Dinamični gradovi trebaju žene”, koji je održan od 2. do 6. 12. u Briselu.
  • DEŠA je sudjelovala u radu Međunarodne konferencije ECOVAST-a “Mali europski gradovi-uloga u razvoju ruralnih prostora i očuvanju baštine”, koja je održana 15. 10. u Samoboru.
  • DEŠA je sudjelovala na Poljoprivrednoj konferenciji 2007. održanoj u Zadru od 17. i 18. 7. u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.
  • DEŠA sudjeluje na radnom sastanku Hrvatske mreže za ruralni razvoj.
  • DEŠA sudjeluje na II. kongresu žena poduzetnica Jadransko-jonske regije, održanom 30. i 31. 5. u Anconi, Italija.
  • DEŠA 16. 1. sudjeluje u konferenciji i raspravi o Regionalnom operativnom programu Dubrovačko – neretvanske županije.

2006.

  • Deša sudjeluje u radu tri regionalne konferencije o Regionalnom operativnom programu Dubrovačko – neretvanske županije.
  • Seminar “Leader mjera u ruralnom turizmu”, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede u Zagrebu.
  • Sastanak Ženske mreže Hrvatske u Poreču.
  • Prvi kongres žena poduzetnica Jadransko – jonske regije, sa 150 žena iz regije, održan u Dubrovniku.
  • Regionalna konferencija “Održivi razvoj na širem području Velebita”, u organizaciji Zelene akcije i Općine Lovinac.
  • Osnivačka skupština Hrvatske mreže za ruralni razvoj u Zagrebu, DEŠA je jedna od osnivačica. Hrvatska mreža za ruralni razvoj okuplja organizacije civilnog društva kako bi omogućili bolju dostupnost informacijama o suvremenim pristupima razvoju ruralnih područja.

2005.

  • Deša sudjeluje na sastanku nevladinih udruga koje djeluju u prekograničnom području BiH i Crne Gore, a u svrhu poticanja suradnje među udrugama u regiji. Sastanak je održan u Dubrovniku, a organiziran je od strane East West Instituta iz Dubrovnika.
  • U sklopu projekta ‘Lokalni centri razvoja’ predstavnice Deše sudjelovale su na seminaru – radionici ‘Instrumenti lokalnog razvoja’  koja je održana u Zadru.
  • Dešina predstavnica sudjeluje na drugoj Nacionalnoj konferenciji o volonterstvu, održanoj u Trogiru.
  • Radionica u sklopu projekta ‘Lokalni centri razvoja i integrirano upravljanje obalnim područjem’, održana u Anconi.

2004.

  • U akciji grada Dubrovnika ‘Novo lice grada’, Deša je predstavila svoje aktivnosti u svojem prostoru. Tom prilikom Dešu je posjetila gradonačelnica Dubravka Šuica zajedno s pročelnicima gradskih odjela, 22. svibnja 2004.
  • Seminar i radionica za pripremu projekata  prekogranične, transnacionalne i međuregionalne suradnje u okviru programa CARDS 2003. Seminar je organiziran od strane Ministarstva za europske integracije, a održan je u Splitu.
  • Dešina predstavnica sudjeluje u četverodnevnom programu izobrazbe za savjetnika poduzetništva, u organizaciji DCP i u suradnji s Ministarstvom za obrt, malo i srednje poduzetništvo.
  • Lokalna konferencija za Dalmatinsku regiju o temi ‘Uloga civilnog društva u prevenciji konflikta  i izgradnji mira’, održana u Splitu. Ova konferencija održana je u sklopu globalne inicijative Europskog centra za prevenciju konflikta (ECCP) kao reakcija na preporuku Generalnog tajnika UN-a, Kofi A. Annana.
  • Sastanak Ženske mreže Hrvatske koja okuplja organizacije, grupe i inicijative koje su prepoznale činjenicu da su žene diskriminirane, te ekonomski, politički i statusno marginalizirane.
  • On-line radionica o temi ‘Poduzetništvo u turizmu’ koju je organizirao Savez teledomova, Ljubuški, BiH. Dešina predstavnica Jany Hansal ovom je prigodom bila predavač.
  • Deša aktivno sudjeluje  na prvoj Nacionalnoj konferenciji volontera održanoj u Cavtatu, u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.
  • Seminar ‘Finaciranje komunalne infrastrukture i kulturni menagement grada’, održan u Dubrovniku, u organizaciji Hans Seidel Stiftunga i Grada Dubrovnika.
  • Nacionalni program djelovanja za mlade koji provodi Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i HMH. Prvi stručni sastanak održan je u Stubičkim toplicama o temi ‘Edukacija iz projekta vršnjačke pomoći’.
  • Deša sudjeluje u radu Stručnog aktiva radnika na poslovima zaštite djece i mladeži s poremećajima u ponašanju, u organizaciji  Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, održan u Dubrovniku.
  • Dešina predstavnica sudjeluje u programu informiranja i izobrazbe o EU u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i ECAS-a (European Citizens Action Service) iz Bruxellesa. Izobrazba se provodi u trodnevnim mjesečnim radionicama te obuhvaća 25 predstavnika nevladinih udruga iz RH.

2003.

  • Stručni skup o ‘Obiteljskom poduzetništvu u turizmu’ te radionica ‘Marketing turističkih proizvoda’, u organizaciji Zagrebačkog velesajma i Instituta za turizam.
  • Internet radionica u Zagrebu, u organizaciji udruge B.a.b.e.
  • Treći svjetski socijalni forum (World Social Forum), u brazilskom gradu Porto Alegre.
  • Peta i završna radionica ‘Jačanje uloge organizacija civilnog društva u procesu decentralizacije socijalne politike u Hrvatskoj’, u organizaciji  Centra za razvoj neprofitnih organizacija iz Zagreba (CERANEO). U završnoj prezentaciji izložen je model koordinacije udruga i grada Dubrovnika u unapređenju programa socijalne skrbi.
  • Dani udruga u Zagrebu, u organizaciji Ureda Vlade RH za udruge.
  • Izložba ručnih radova i narodnih nošnji, održana u Sabadelu – Španjolska.
  • Četvrta po redu radionica u organizaciji CERANEO-a ‘Jačanje uloge organizacija civilnog društva u procesu decentralizacije socijalne politike u Hrvatskoj’, u Stubičkim Toplicama.
  • Sedmi sajam zdravlja u Vinkovcima, Deša sudjeluje prezentacijom ‘Modeli ublažavanja nezaposlenosti’ u suradnji s Uredom za društvene djelatnosti grada Dubrovnika i projektom ‘Dubrovnik – Zdravi grad’.

2000. – 2002.

DEŠA kroz ove tri godine sudjeluje na mnoštvu seminara, konferencija… Izdvajamo važnije:

  • Milenijska konferencija za malo i srednje poduzetništvo, organizirano od Udruženja malih i srednjih poduzetnika
  • Seminar “Pravno i financijsko poslovanje NVO” u Zagrebu
  • Seminar “Edukacije za menadžere u humanitarnim i srodnim udruženjima”, organizirano od Humanitarne mreže Hrvatske
  • Konferencija Ženske infoteke o temi “Žene i politika – Feminizam u istočnoj Europi”
  • Radionica “Uključivanje mladih u rad NVO”, u organizaciji Europskog doma Dubrovnik
  • Seminar “Pravno i financijsko poslovanje NVO”, u organizaciji Academie Moderne iz Zagreba
  • Seminar “Proširenje Europske Unije i perspektive”, u Klagenfurtu, u organizaciji Europskog Doma Klagenfurt
  • Konferencija “Biti žena u Europi – san ili noćna mora?” u Grazu
  • Radionica “Životna sredina – umjetnost življenja”, u rujnu 2002. u Crnoj Gori, Gornja Lastva, u organizaciji NVO ‘Napredak – Gornja Lastva’ i ‘Cetinski bijenale’, predstavnice DEŠE susreću se s crnogorskim princom Nikolom
  • 11. europska konferencija o volonterstvu u Lisabonu
  • DEŠA kroz ove tri godine prigodnim akcijama i programima obilježava: Dane zaštite okoliša, Međunarodni dan žena, Dan volontera, Sv. Nikolu, Dan ljudskih prava…

1998. – 1999.

Važniji događaji na kojima DEŠA sudjeluje: 

  • Okrugli stol “Uloga žene u društvu danas”, u Nantesu, Francuska
  • Forum žena Mediterana, u Inter univerzitetskom centru u Dubrovniku
  • Internacionalni ženski kongres, organiziran od SOS Pariz
  • Radionica ženskih neprofitnih udruženja, organizirana od Američke fondacije Delphi Star International
  • Okrugli stol o situaciji i kulturnim institucijama u Hrvatskoj, organizirano od Ministarstva kulture
  • Seminar o edukaciji i predavačima, organizirano od Nacionalnog Instituta za zaštitu obitelji, mladeži i majčinstva
  • Vrijedno je spomenuti konferenciju koju DEŠA organizira 1998. godine “Uloga žene u lokalnoj zajednici”, u listopadu 1998. godine

1995. – 1997.

Važniji događaji na kojima su DEŠINI aktivisti sudjelovali: 

  • “Preliminarna konferencija o statusu žene”, u New Yorku na poziv Komisije UN za ljudska prava
  • “Četvrta svjetska konferencija za ženska prava” u Pekingu pod pokroviteljstvom Europske komisije za ljudska prava
  • “Uloga Humanitarnih organizacija u procesu povratka prognanih osoba”
  • “Trauma i stres”, organizirano od američkog udruženja “Umbrella Grant” New York
  • “Konferencija o seoskom turizmu” u Stralsundu na poziv Europskog doma Njemačke
  • “Siromaštvo u Hrvatskoj” 
  • “Žene žrtve rata”, tijekom međunarodnog ženskog filmskog festivala u Parizu
  • “Uloga i status žene u društvu”, organizirano od Europske organizacije Aid NGO (Ceava)
  • “Razvoj neprofitnih organizacija uključenih u aktivnosti zarađivanja za život”, organizirano od Zagrebačkog Centra za razvoj neprofitnih organizacija (Ceraneo)
  • “Novi zakoni u pogledu NGO” organizirano od Hrvatske Humanitarne mreže
  • “Konferencija za ženska prava” u Ženevi

1994.

  • Tijekom 1994. godine DEŠA sudjeluje na Europskoj konferenciji “Psihološka briga i rehabilitacija traumatiziranih ratnih žrtava u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini”. DEŠA također preuzima aktivnu ulogu na brojnim seminarima i okruglim stolovima. Jedan od njih je i “Kvaliteta života izbjeglica i prognanih osoba”, organiziran od strane Zagrebačke škole javnog zdravstva.

1993.

  • DEŠA prvi put sudjeluje na nekom seminaru početkom 1993. godine, u Dubrovniku, “Psihološka pomoć potrebnima” i organizaciji Zagrebačke škole javnog zdravstva. U listopadu 1993. DEŠA samostalno organizira svoj prvi simpozij u Dubrovniku o temi “Žene žrtve rata, njihova stradanja i očekivanja”, uz pokroviteljstvo Evangelische Frauenarbeit iz Frankfurta i Solidarite Femmes – Paris.