Radionica spravljanja džema od dubrovačke ljute naranče u hotelu Rixos Libertas Dubrovnik

U suradnji sa hotelom Rixos Libertas Dubrovnik, DEŠA – Dubrovnik je organizirala radionicu spravljanja džema od dubrovačke ljute naranče, koja je održana od 26.2. do 01.3.2010. Hotel Rixos Libertas Dubrovnik ustupio je svoje prostorije i opremu kao svoj doprinos ovoj akciji. U samo 3 dana trajanja ove slatke narančaste akcije, napravljeno je 1200 staklenki džema. U akciji su sudjelovale DEŠINE članice i volonterke, a svesrdnu pomoć im je pružilo i ljubazno osoblje hotela.

Ova aktivnost je jedan od rezultata projekta“ Džem od dubrovačke ljute naranče“, a uključivanje hotela Rixos Libertas Dubrovnik pokazuje da su znalci gastronomije prepoznali vrijednosti naših tipičnih proizvoda, žele ih koristiti i obogatiti svoju gastronomsku ponudu.

Prema izjavi šefa kuhinje hotela Rixos Libertas, gosp. Ozgur-a Donertas-a, on nikada prije nije kušao ovakvu deliciju bogatu aromom i okusom. Izjavio je da je hotel Rixos Libertas sretan da može, zajedno s Dešom, sudjelovati u promociji ove delicije pripravljene prema receptu starijem od 200 godina, te će ga sa zadovoljstvom uvrstiti u svoju gastronomsku ponudu, i na taj način promicati gastronomiju Dubrovnika. Naglasio je kako bi svatko trebao probati ovaj džem jer je ovaj proizvod nešto jedinstveno, prirodno bez ikakvih dodataka osim te mirisne dubrovačke naranče.

Odgovori