DEŠA – Dubrovnik i ove godine sudjeluje na Good Food Festivalu sa svojim gastro radionicama. Održat ćemo 4 slatko slane radionice u tjednu od 13. do 17.10.2024. u DEŠINOJ kuhinji u Lazaretima. Sve su radionice besplatne uz prethodnu rezervaciju isključivo putem maila: info@desa-dubrovnik.hr

13.10.2025. (ponedjeljak) 16:00 h – 18:00 h
Bez otpada s puno okusa – Zero Waste radionica sa starim kruhom | Voditeljica Irina Brajčić
Kreativna obrada starog kruha uz dodatak sezonskih namirnica. Uz kratki razgovor o zero waste filozofiji napravit ćemo jednu slanu i jednu slatku poslasticu te iskoristiti stari kruh.

14.10.2025. (utorak) 16:00 h – 18:00 h
Tri okusa – Umak, krema, emulzija | Voditeljica Irina Brajčić
Zamislite da uz samo tri pažljivo pripremljene komponente možete potpuno transformirati i
oplemeniti svako mesno ili riblje jelo. Ova radionica je namijenjena svima koji žele uzdignuti svoj pjat na profesionalni nivo, bez komplikacija a s maksimalnim užitkom.

15.10.2025. (srijeda) 16:00 h – 18:00 h
Kolač od jabuka i rogača | Voditeljica Jele Kusić
Jabuka i rogač nisu samo sastojci. Oni su esencija Mediterana, simbol izobilja i podsjetnik da se u jednostavnosti krije prava ljepota i snaga. Njihovim spajanjem nastaje okus koji se pamti i miris koji evocira uspomene. Naša Jele spojit će nam ove dvije namirnice u mirisni kolač koji se u njenoj kući rado pravi krajem ljeta, čim rogač sazri.

17.10.2025. (petak) 16:00 h – 18:00 h
Tiramisu s Divkom | Voditelj Mato Brnjić
Kremastu poslasticu ćemo raditi po receptu gospara Mata i njegovim sjećanjima na djetinjstvo u Gradu. Kroz radionicu ćemo se vratiti u rane 60-e godine prošlog stoljeća i s vama podijeliti ovaj jednostavni recept i podsjetiti na jedno davno djetinjstvo kad su ovakve male stvari činile veliku radost.