- DEŠA – Dubrovnik - https://desa-dubrovnik.hr -

Dešin obrazovni centar

Primorski vez [1]DEŠIN dom u Lazaretima kreiran je za više namjena i svaki je kutak dobro iskorišten. Glavna prostorija je višenamjenska radionica i izložbena galerija. Tu je također kuhinja za izradu i edukaciju o autohtonim proizvodima (delicijama našeg kraja). Na prvom katu nalaze se 2 velike učionice (informatička radionica i višenamjenska dvorana) i ured. Centar organizira i provodi razna posebna i prigodna događanja. Za Uskrs radionice penganja jaja i pletenja pomica, za Božić tradicionalne Božićne radionice. Radnim danom u Centru su volonteri i DEŠINE članice koje provode različite projekte.

Kroz svoje radionice DEŠA radi na obnovi kulturne baštine našeg kraja. U izložbenom prostoru i na galeriji mogu se vidjeti rukom rađeni autohtoni proizvodi kao što su: vezeni, tkani i šivani predmeti za uređenje doma ili modne dekoracije od patchworka. Sve se radi na licu mjesta, u DEŠINIM radionicama tradicionalnih obrta.

Radionice revitalizacije tradicionalnih obrta (obnova svilarstva, tečaj tkanja, tečaj veza, obnova narodnih nošnji dubrovačkog kraja, proizvodnja tradicionalnih slastica i delicija dubrovačkog kraja, patchwork)

DESA - kreativna radionica veza [2]

DEŠINE radionice vrlo su posjećene i namijenjene su nezaposlenim ženama i mladima, a njihov cilj je:

Tečajevi i radionice u Obrazovnom centru se svake godine organiziraju u 2 obrazovna trunusa i to od 01. ožujka do 31. svibnja i od 01. listopada do 23. prosinca.

Korisnici programa su:

[3]Program obuhvaća obrazovne radionice i tečajeve:

Tijekom 22 godine postojanja više od 8000 ljudi je koristilo raznovrsne programe DEŠE. Za detaljnije informacije molimo sve zainteresirane da nas posjete u uredu DEŠE u Lazaretima, Frana Supila 8 ili nazovu na broj telefona 020 311 625.

Radionica slikanje na svili
DEŠINE radionice krojenja i šivanja
Tečajevi stranih jezika

 

Kompjuterske radionice
Radionica lončarstva
Uskrsne radionice penganja jaja