SUSY - LumbardaČlanica DEŠE od 4 do 6 ožujka na Lumbardi provela je dijaloški orijentirane radionice za predstavnike neformalne mreže “ Pokret otoka“. Dijaloški orijentirana radionica jedna je od aktivnosti projekta SUSY. Sudionici radionicesu upoznati sa projektom SUSY, predstavljena im je ideja socijalne i solidarne ekonomije te su im prikazani primjeri dobre prakse iz Brazila, Urugvaja, Tunisa, Malezije, Bolivije, Indije i Hrvatske. Članovi neformalne mreže „Pokret otoka“ raspravljali su o predstavljenim dobrim praksama te mogućnostima primjene njihovih iskustava u Europi. Dojmila ih se urugvajska i brazilska dobra praksa, koje pokazuju kako podupirući odnosi vlasti prema nastojanjima zajednice da se razvije može poboljšati kvalitetu života, te kako u J. Americi socijalna i solidarna ekonomija uživa razvoj zbog većeg angažmana i potpore vlasti negoli to ima socijalna i solidarna ekonomija u Europi.

SUSY - LumbardaZaključili su kako je socijalna i solidarna ekonomija nastala razvijajući se bottom up pristupom prisutna na cijelom svijetu, a primjeri izvan Europe mogu biti primjer dobre prakse kako vodeći se principima socijalne i solidarne ekonomije možemo stvoriti zdravu, sretnu i snažnu zajednicu.

Na sljedećem plenarnom zasjedanju u Strasbourgu 30 ak mladih sa hrvatskih otoka, predstavnici „Pokreta otoka“, 10.ožujka susret će se s Europskim parlamentarcem Toninom Piculom te će mu iznijeti otočne probleme ali i dobre prakse vođene principima socijalne i solidarne ekonomije koje se mogu primjeniti kod nas te unaprijediti život na našim oocima za mlade i za budućnost hrvatskih otoka.

IMG_2285 IMG_2291 IMG_2302 IMG_2303 IMG_2310 IMG_2316 IMG_2317 IMG_2318 IMG_2320 IMG_2336 IMG_2340 IMG_2346