U okviru projekta SEFOR, a kroz aktivnosti CEDRE Dubrovnik, udruga DEŠA – Dubrovnik je organizirala radionicu „Uvod u društveno poduzetništvo“ u Dubrovniku, 7. svibnja. Na radionici su obrađivane posebne teme, kao što su različiti oblici udruživanja i zadrugarstvo kao idealan pravni oblik društvenog poduzetništva. Radionica je bila namijenjena malim poduzetnicima, obrtnicima, zadrugarima i onima koji žele znati više o zadrugarstvu u društvenom poduzetništvu. Predavači su bili predstavnici CEDRE Split.

VIŠE O CEDRI

CEDRA Hrvatska djeluje još u 5 regija (Osijek, Split, Rijeka, Čakovec, Zagreb), te pored dionika eko-socijalne ekonomije sustavno okuplja eksperte iz različitih područja poslovanja, društvenog marketinga, društveno ekonomskog razvoja te stvara održivi poslovni model. CEDRA nastoji kroz clusterski pristup, udruživanjem resursa na regionalnoj i nacionalnoj razini stvoriti snažnu kadrovsku i infrastrukturnu osnovu za pokretanje inovativnih projekata i daljnji razvoj eko-socijalnog poduzetništva.

Sjedište CEDRE Dubrovnik je u udruzi DEŠA, koja djeluje kao koordinator zajedničkih aktivnosti i svoj ured stavlja na raspolaganje za obavljanje djelatnosti CEDRE Dubrovnik. CEDRA DU djeluje kao neformalna mreža koja okuplja socijalne poduzetnike, predstavnike relevantnih institucija te eksperte iz područja razvoja eko – socijalne ekonomije. Poseban naglasak bit će na poticanju i davanju podrške socijalnom/društvenom poduzetništvu, koje ima za cilj zapošljavanja socijalno isključenih skupina te razvoj novih modela poduzetništva koji je zasnovan na opće prihvaćenim društvenim vrijednostima.