MLJET – ODISE(J)A MEDITERRANEA

Nacinalni park MljetJavna ustanova „Nacionalni park Mljet provodi projekt MLJET – ODISE(J)A MEDITERRANEA. Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz mjeru 6c2, a procijenjena vrijednost mu je 36.618.480,26 kuna, od čega su 31.125.708,22 kn bespovratna sredstva EU. Partneri na projektu su DEŠA – Dubrovnik, Turistička zajednica Općine Mljet te HGSS.

Ovim projektom cilj je poboljšati i unaprijediti posjetiteljsku infrastrukturu, obogatiti kvalitetu i brojnost turističkih, edukativnih i rekreativnih sadržaja parka. DEŠA je prepoznata kao partner u ovom projektu, za provedbu relevantnih aktivnosti ovog projekta jer posjeduje veliko iskustvo u provedbi projekata koji su okrenuti široj zajednici, razvoju teritorija, promicanju održivog razvoja, poticanju poduzetništva, obnovi tradicije i očuvanju kulturne baštine i tradicijskih vrijednosti.

Radionice starih znanja i vještina, ali i radionice o recikliranju, kompostiranju, gospodarenju otpadom, agroekologiji,… provoditi će se na području Mljeta u dvogodišnjem razdoblju. S pažnjom će se raditi i na jačanju sposobnosti lokalnih organizacija civilnog društva za suradnju s Nacionalnim parkom Mljet i općinom Mljet u provedbi javnih politika vezanih za upravljanje javnim i kulturnim dobrima i prirodnim resursima.