Predstavljanje DESE studentima

SveucilistePredstavnice DEŠE – Dubrovnik predstavile su 09. veljače 2017. rad udruge i project SUSY stranim studentima koji će ovaj semestar provesti na Sveučilištu u Dubrovniku u sklopu Erasmus+ programa.

Naime, Sveučilište nastoji studente za vrijeme njihovog boravka u Dubrovniku što više uključiti u život zajednice. Budući da u DEŠI posljednja tri i pol mjeseca volontira Stefania Cavallaccio iz Italije, u skopu istog programa, studentima smo prezentirali projekt SSEDAS / SUSY kojim se promiče socijalna ekonomija i održivi razvoj, a na kojem je Stefanija provela veliki dio svog volontiranja. DEŠA ovaj projekt provodi od 2015. godine te je upravo započela završna faza projekta usmjerena pretežno na podizanje svijesti o prednostima socijalne ekonomije za lokalnu zajednicu. Kako bi studente bolje upoznali s mogućnostima unutar ovog područja, odlučili smo za njih organizirati radionicu u drugoj polovici veljače na kojoj će studenti dobiti priliku sami analizirati socijalno poduzeće.

Sveuciliste2Također, studentima koji dolaze iz različitih, uglavnom europskih zemalja, ponudili smo da sudjeluju u Dešinim konverzacijskim radionicama stranih jezika. S obzirom na to da su korisnici naših programa iskazali interes za konverzacijske radionice s izvornim govornicima, voljeli bismo i na ovaj način uključiti strane studente u rad naše udruge.

Ako uspijemo uskladiti raspored tečaja s njihovim studentskim obvezama, obavijestit ćemo vas putem Dešine internetske stranice i Facebook profila.

Comments are closed.